Реклама / Ads
0| 3223 |02.12.2021 НОВИНИ

Гръцкият съд осъди двама за убийството на Тоско Бозаджийски

.
Източник: БГНЕС
Съдът в Солун осъди на 7 години затвор 29-годишната жена, която с автомобила си прегази българина Тоско Бозаджийски. Председателят на фенклуба на Ботев Пловдив загуби живота си на 5 януари 2020 година след мач на българския клуб с гръцкия ПАОК.
 

Седем години и половина лишаване от свобода получи и 49-годишен мъж, за когото съдът прие, че е основният организатор на сблъсъците.

 

Близо два месеца и половина след началото на процеса в Солун днес съдът произнесе осъдителни присъди за виновните, прегазили с кола и пребили Тоско Бозаджийски.

 

"За нас удовлетворението не минава през присъди и такива работи, тъй като Тоско няма да го върнем. Тези хора убиха сина ми, лично за мен наказанията трябва да са съвсем други. Това е максималното, което могат да получат точно за това обвинение", заяви Георги Бозаджийски, баща на Тоско, предава БНТ.

 

"Чувстваме се удовлетворени от това, че след толкова усилия, след толкова дълъг процес, в крайна сметка се разбра, че става въпрос за престъпна дейност, която няма как да бъде оставена без наказание", заяви адвокат Константина Харизанова.
Изненадващо по време на самия процес гръцката прокуратура е опитала да промени първоначалното обвинение на 29-годишната водачка.

 

"Прокурорът предложи третата обвиняема, която е водачката на превозното средство, да не бъде осъдена за убийство, а за убийство по непредпазливост, т.е че става въпрос за птп, за небрежност", каза адвокат Константина Харизанова.


49-годишен мъж, за когото е доказано, че е собственик на автомобила и приятел на виновната шофьорка, получи седем и половина години затвор. Други петима от обвинените бяха осъдени на 4 години и половина лишаване от свобода заради участие в сблъсъците. Съдът не призна доказателствата за нанесени телесни повреди, тъй като нито един от обвинените за побоя не е бил разпознат от свидетелите.

 

"Не знам дали съм в позиция да коментирам, това са преценили за момента, ще видим след обжалванията на втора инстанция какви ще бъдат окончателните присъди и тогава мога да направя някакъв коментар, защото в момента всичко подлежи на промяна", заяви Александра Бозаджийска – майка на Тоско.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3847 |30.11.2021 Активистът Асен Генов осъди България в Страсбург . 9| 13789 |30.11.2021 Елена Йончева: Всички ние се превръщаме в съучастници, ако мълчим за системната липса на правосъдие в България . 1| 2867 |29.11.2021 “Дори една ябълка може да означава щастие”: Африка, музика и двама учители с кауза . 0| 2805 |27.11.2021 Изписаха двама от пострадалите след трагедията на „Струма“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads