Реклама / Ads
6| 2417 |18.03.2024 НОВИНИ

Групата на ЕНП в ЕП призова външните министри от ЕС да обявят, че Путин повече не е президент на Русия

.
Източник: Сайт на БНР
Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент призова днес външните министри от ЕС, които заседават в Брюксел, да обявят, че Владимир Путин повече не е президент на Русия. Най-голямата група в ЕП настоява руските президентски избори от последните дни да бъдат обявени за недействителни, съобщи БТА.
 

Държавите от ЕС трябва официално да заявят, че в Русия не е имало избори и че Путин не може да бъде възприеман като ръководител на страната, се отбелязва още в изявлението. Според ЕНП съобщаването на резултатите от гласуването, данните за висока избирателна активност и от екзитполове представлява в същността си разпространяване на лъжите на Кремъл. В Русия няма да има избор, докато политическите опоненти на Путин и тези, които желаят да живеят независимо от Кремъл, биват затваряни, убивани или принуждавани да емигрират. Този уикенд видяхме "специална психологическа операция" на Кремъл, уточняват от парламентарната група.





В Русия нямаше президентски избори и не беше избран президент, защото руснаците нямаха никакъв избор, коментира по този повод евродепутатът от ЕНП Андрюс Кубилюс, чиято дейност включва отношенията с Москва. Дискутирането на легитимността на Путин наподобява разискване на легитимността на мафиотски бос, смята той. Отсега нататък можем да наричаме Путин много неща – "диктатор, военнопрестъпник, главатар на кремълската мафия, но не можем да го наричаме президент", категоричен бе Кубилюс.

 

Припомняме, че по-рано днес върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел обяви от името на държавите от Общността, че няма да бъдат признати резултатите от руските президентски избори в превзетите украински области. Миналата седмица говорител на ЕК отбеляза, че Комисията ще изчака резултатите от изборите, за да прецени дали да ги признае.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2350 |18.03.2024 Проф. Илко Гетов: От 1 април отпада вариантът за предписване на антибиотик с хартиена рецепта . 11| 3063 |18.03.2024 Настимир Ананиев: Принцесата и граховото зърно! Борисов не иска Габриел, но държи да изглежда, че ПП-ДБ са виновни . 4| 2342 |18.03.2024 МВнР: България остро осъжда незаконните избори за президент на Руската федерация . 0| 2310 |18.03.2024 ЕС даде заявка да похарчи 7,7 милиарда евро за хуманитарна помощ през 2024 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads