Реклама / Ads
61| 21489 |19.02.2020 НОВИНИ

Хората освиркаха Караянчева и Фандъкова пред паметника на Апостола

.
Източник: БГНЕС
Стотици хора освиркаха председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и кмета на София Йорданка Фандъков. Това се случи пред паметника на Апостола на Свободата - Васил Левски. Хората скандираха: "Предатели", "Мафия" и "Оставка".
 

Докато Фандъкова четеше словото си всички викаха: "Ууу". Президентът Румен Радев помоли хората да се въздържат от подобни възгласи. Словото му беше кратко, но запомнящо се. Радев започна с това, че Левски не обича преклонени глави и хората днес трябва да се изправят. Напомни, че нашата битка за идеала на Апостола е сега.

 

""На 19 февруари българите почитаме Апостола. Свикнали сме да казваме, че идваме на този паметник, за да склоним глави, но Левски не обича склонени глави. Не да склоним, а да изправим глави сме дошли тук. Време е да спрем да търсим утеха в историята, време е да се отучим да черпим достойнство от саможертвата на героите ни. Твърде удобно е да се гордеем с чужди подвизи. Свободата и достойноство нито се наследяват, нито могат да се вземат назаем. Всяко поколение води своите битки за тях. Нашата битка за идеала на Апостола е сега. Свобоното слово, честните избори, разделението на властите, които са основата на демокрацията, са похитени и опорочени. Днес се питаме това ли е чистата и свята Република на Дякона?", каза още Радев.

След като приключи, всички започнаха да скандират: "Радев, Радев".

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова отбеляза в словото си, че "с делата си Апостола на свободата става Апостол на сърцата, който с примера си изтрива страха. Той сее семената на надеждата и любовта към Отечеството“. „Днес трябва да си спомним неговите думи и да надскочим егото си. Историята се прави със съучастие, обща вяра и стремеж“, цитира думите на Левски кметът. „Днес трябва да помним, че белият лист, на който пишем историята си, стои пред нас и трябва да пишем в него“, каза още Фандъкова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4956 |18.02.2020 Караянчева: Машинното гласуване ще затрудни много българските граждани . 22| 5203 |17.02.2020 Караянчева остроумничи: За Радев сянката на службите наднича в спалнята му . 38| 11049 |15.02.2020 Димитър Луджев: Премиерът и главният прокурор заблуждават хората и сплашват бизнеса . 11| 7909 |14.02.2020 Главсекът на МВР ни просълзи: Полицията е приятел на хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads