Реклама / Ads
12| 5595 |21.02.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Христо Грозев: Eдинственият вариант Русия да спре войната е вътрешен преврат срещу Путин

.
Христо Грозев
Eдинственият вариант Русия да спре войната в Украйна е вътрешен преврат, който да свали от власт Путин. Грозев подчерта, че той може да дойде най-вече от крайните националисти, но в крайна сметка и това може да ускори процесите на нормализация на Русия. Според него няма опасност украинците да не издържат като жива сила на ново развитие на войната. Грозев прогнозира, че по-скоро моралът на руснаците ще спадне и желанието им да воюват сериозно да намалее.
 

Това заяви журналистът Христо Грозев.

 

По думите му вътрешнополитически движения в Русия ще сложат край на войната преди да има реална чисто военна загуба от руска страна. „Реалният ефект на санкциите върху джоба на средния сравнително беден руснак ще се усети в средата на тази година”, каза още Грозев пред Нова телевизия.


Той обясни, че по информация, която получава от източници, близки до Кремъл, е имало желание Русия да си създаде някакъв друг символ на победа - чрез бомбардировки на гражданска инфраструктура да се образува нов поток бежанци към Европа, за да бъде Евросъюзът уморен от помощта към Украйна и да започне натиск върху Зеленски.


Грозев предупреди, че започва реална военна помощ на Русия от Китай: „Това е сериозно притеснение. Мисля, че следващите няколко дни ще видим доказателства от американска страна. Това е основното притеснение в Белия дом по отношение на войната. Става въпрос основно за предоставяне на липсваща електроника. Китай е готов дори да даде ракети, ако се стигне дотам”, подчерта той.


Грозев, който е важна част от документалния филм “Навални”, който получи британската филмова награда БАФТА, обясни защо не е бил на церемонията. Не ми беше забранено да съм във Великобритания, а да съм на самото раздаване на наградите, уточни той по Нова телевизия. Той каза, че това е заради сигурността на участниците в церемонията, между които е бил принц Уилиям. Грозев е в списъка с издирвани от руските служби лица, които са противници на режима на Путин.


Българинът заяви, че ще присъства на церемонията на наградите “Оскар”, за които “Навални” също е номиниран. Разликата е, че в САЩ няма руски атентати, а във Великобритания за съжаление има, коментира Грозев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 7289 |26.12.2022 Христо Грозев: Спорят кой е най-добрият начин да ме убият - дали с чук или с отровен чадър . 11| 7212 |21.12.2022 Експертът Красимир Манов: Росен Христов е министър на гръмките приказки, а директорката на ”Булгаргаз” се гърчи . 4| 5296 |21.10.2022 Христо Иванов: Г-н Рашидов за нас не може да бъде консенсусна личност . 11| 19900 |13.10.2022 Христо Иванов: Няма възможност ”Демократична България” да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads