Реклама / Ads
14| 5290 |06.05.2011 НОВИНИ

Р. Христов: Автентична десница е алтернативата за изборите

.
„На тези избори алтернативата е автентичната десница“, категоричене е Румен Христов, заместник-председател на СДС. Според него десните партии са длъжници на хората, които са поискали промяна преди 20 години, но са пострадали най-много от нея. Чрез успех на президентските избори сините ще върната надеждите им, каза още той по радио К2.
 

Румен Христов бе издигнат за кандидат-президент на Национален съвет на СДС с таен вот, при който отстрани от битката евродепутата Надежда Нейнски. За избора си сините получиха куп упреци от съпартийци и симпатизанти. Нейнски пък в отворено писмо обвини сините в уговорени мачове.

„Напрегнато, но приятно“ – така Христов оцени настроението си в последните дни преди насрочените в края на месеца предварителни избори за президент и кмет. СДС и ДСБ не постигнаха консенсус в преговори за единна кандидатура не само в София, но и в Пловдив, Варна, Бургас, Русе.

„За да има постигане на консенсус са необходими две страни. От страна на СДС направихме всичко възможно това да се случи. Но тъй като сме две отделни формации, нямаше единство по отношение на кандидатурата за президент“, сподели Румен Христов. Той смята, че в градовете, с изключение на София, шансовете за постигане на консенсус са по-големи. „Но ако и двете формации имат силни кандидатури, ще се стигне до предварителни избори и там“, допълни той.

„Предварителните избори дават възможност да активираме по-голяма маса десни избиратели, които в последствие да бъдат мотивирани да гласуват и на останалите избори“, изтъкна предимствата на предварителните избори Христов.

От партията на Иван Костов отдавна настояват за вътрешен вот, но СДС беше против. „При така създалата се ситуация нямахме друг избор“, беше коментарът на представителят на Христов.

На въпрос „Какви са тайните ви козове? Как ще спечелите вътрешният вот?“ той Христов отговори: „Ще започна кампания, която ще бъде характерна и за същинските избори – много обиколки, срещи с избиратели и симпатизанти. За тези няколко дни бях в Кюстендил, Дупница, Враца, Габрово, Стара Загора, Благоевград, Петрич. При срещите си с хората разбирам какви са техните проблеми. Те ме ориентират за посланията, които е хубаво да бъдат отправени от страна на десницата“.

В края на разговора той отрече разпространените в медийното пространство твърдения за връзка с Христо Бисеров и че е човек на ДПС. „Не харесвам черния пиар. Мисля, че хората трябва да се оценяват според качествата си и това какво предлагат като послания“, заяви Румен Христов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5684 |01.04.2011 Р. Христов: Няма дим без огън в ДФ "Земеделие" . 44| 5064 |29.03.2011 БСП: Ние сме алтернативата на ГЕРБ . 20| 7535 |05.02.2011 Пр. Христов: Да не чувам повече за лекарството против рак . 43| 5749 |01.05.2010 Станишев: Правителството да си ходи; БСП е алтернативата!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads