Реклама / Ads
0| 4181 |19.06.2022 НОВИНИ

Икономически експерт: САЩ и Китай съвместно ще дъвчат Русия през следващия половин век

.
На Международния икономически форум в Санкт Петербург под ръководството на руския лидер Владимир Путин президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев обяви, че не признава „квазидържавни образувания“ в Донбас, тоест „ЛНР“ и „ДНР“, точно както той не признава Тайван, Косово, Южна Осетия и Абхазия.
 

Според Токаев Казахстан стриктно поддържа принципа за неприкосновеност на международно признатите граници, отбелязва в свой анализ за „Главред“ Тарас Загородни, политически и икономически експерт.

 

„Пряката публична атака срещу Путин в негово присъствие от страна на президента на Казахстан е не само негова лична позиция, но и голям и пламенен поздрав от Китай“, смята той.

 

„Поднебесната империя все още не може публично да откаже да подкрепи Путин. Все пак политиката там е доста инерционна и в политическата култура там, както и в цяла Азия, доминира принципът на „спасяване на лицето“, отбелязва Загородни и припомня, че междудругото Токаев всъщност е дипломат, завършил е Московския държавен институт по международни отношения /МГИМО/. Политическият и икономически експерт не си спомня изобщо някога казахстанските политици да са говорели толкова остро, особено на Русия.

 

„Междудругото, два дни преди знаковата реч на Токаев, някакъв Льо Юченг, който публично подкрепи Русия след инвазията в Украйна, беше уволнен от китайското външно министерство. Това е много показателно“, отбелязва той.

 

„Така че основната надежда на Русия – в Китай – се изпарява с много висока скорост. Съдейки по последните събития, многополюсен свят се изгражда, но в него няма да има Русия. САЩ и Китай вече постигнаха стратегическо споразумение, където ще дъвчат Русия заедно. И има какво да се дъвче през следващите 50 години...“, завършва Тарас Загородни.

 

Превод и редакция: Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3447 |10.06.2022 Радев: Защо в Европа цената на тока е в пъти по-висока спрямо САЩ и Китай? . 0| 8609 |10.06.2022 Авиоексперт: Може би самолетът е излетял от Русия. Това е тест за целия източен фронт на НАТО . 0| 4902 |07.06.2022 Военен експерт: КГБ на Беларус отстранява проруски офицери, но рискът от нахлуване в Украйна остава . 0| 4835 |07.06.2022 FT: Китай може да нахлуе в Тайван. Разкликата е, че този път войната ще е и със САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads