Реклама / Ads
1| 2491 |09.04.2024 НОВИНИ

Илон Мъск обяви, че Tesla ще представи "роботакси" на 8 август

.
Това се очаква да бъде един от най-важните продукти на "Тесла"
Илон Мъск отдавна има афинитет към самоуправляващите се автомобили, като твърди, че те ще бъдат един от най-важните продукти на Tesla. Въпреки големите обещания, години наред няма автомобили, които засега да могат да се движат сами.
 

Но Мъск, в петък следобед съобщи , използвайки социалната платформа X, че Tesla ще представи своя роботакси на 8 август.Постът му беше семпъл и не включваше никакви подробности. "Роботаксито на Tesla ще бъде представено на 8/8", написа главният изпълнителен директор на Tesla (и собственик на X).

 

В миналото Мъск е казвал, че Tesla ще направи автомобил без контролни уреди, които да се използват от човек. В миналото той също така е казвал, че автомобилите на Tesla, оборудвани с функция за пълно самоуправление, чрез софтуерни актуализации постепенно ще стават все по-добри в шофирането. В определен момент автомобилите ще могат да работят като напълно автономни таксита и ще могат да печелят пари за собствениците си, като извършват самостоятелни таксиметрови превози, неведнъж е казвал Мъск.

 

Досега компанията е преминала няколко от прогнозите на Мъск за това кога ще бъде възможно реално самостоятелно шофиране.

 

 

Преди пет години, през април 2019 г., Tesla заяви, че очаква да започне да експлоатира роботизирани таксита до 2020 г. Компанията прогнозира, че автономните автомобили ще издържат 11 години и ще изминат 1 милион километра, като всяка година ще носят на компанията и на операторите на автомобилите печалба от 30 000 долара.

 

Но Мъск също така призна, че резултатите от неговите прогнози могат да се разминават - понякога с километри.

 

"Единствената критика, и тя е справедлива, е, че понякога не съм навреме. Но аз се справям и екипът на Tesla се справя", каза Мъск по време на събитието през април 2019 г.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2277 |09.04.2024 Президентът Радев: Ако аз назначавах кабинета, нямаше да оставя Калин Стоянов за министър . 5| 3920 |09.04.2024 Атанас Запрянов след встъпването си в длъжност: Ще се опитаме да ускорим помощта към Украйна . 1| 2485 |09.04.2024 Сто милиона лева ще струват изборите . 34| 3936 |09.04.2024 Ген. Атанасов: Ще дойде време да видим едни други снимки. Информацията е, че Калин Стоянов се познава с тези хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads