Реклама / Ads
10| 5257 |25.11.2008 НОВИНИ

Имало е опити за покушение срещу Доган, заяви предшественик на Емин

.
Срещу Ахмед Доган е имало опити за покушение. Това заяви по бТВ Мохамед Реджеб, който е предшественик на покойния Ахмед Емин като началник на кабинета на ДПС лидера.
 
Той лансира тезата, че в момента има опасност за живота на Доган, но изключи възможността Емин да е искал да се види с шефа си, за да го убие и след това да се самоубие. Реджеб каза още, че е бил разпитван от СДВР заради изнесената от него информация.

Имало е опити Доган да бъде убит и сега има опасност за неговия живот, категоричен бе Мохамед Реджеб. Той отказа да даде повече информация, като призова самият лидер на ДПС да говори и службите за сигурност да си свършат работа.
Мохамед Реджеб е бил разпитван в СДВР и е бил търсен от главния прокурор заради твърденията му, че Доган е бил на косъм от смъртта при самоубийството на Емин. Емин беше много нормален човек. От една човешка трагедия се получи земетресение за ДПС, като започна анти-ДПС и антитурска кампания, каза още Реджеб. Той подчерта, че новината за смъртта на Емин го е променила много и в главата са му минали един милион сценарии. Първото, което си помислих, беше къде е бил председателят на партията, добави Реджеб и отказа да даде повече подробности. Той отново потвърди, че Емин е бил разработван от тайните служби, но не пожела да коментира дали след това е бил вербуван за агент. Това ще го каже ДАНС, нека посочи дали е имало материали за Емин, досие, разработки, призова бившият началник на кабинета на Доган.
Той посочи още, че в стаята, в която се издават пропуски в СДВР, е имало плакат на Бойко Борисов с надпис ГЕРБ. Службите за сигурност уж са деполитизирани, коментира Реджеб. По думите му не може щом си работил на такова място, след една година да бъдеш член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, коментира още бившият началник на кабинета на Доган.

На 20 ноември ръководителят на единствения Бизнес информационен център на ДПС Йордан Йорданов също каза, че има заговор за физическото ликвидиране на Ахмед Доган. За разлика от Реджеб обаче Йорданов заяви, че Ахмед Емин е могъл да бъде извършител на убийството.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5201 |19.11.2008 Таен заговор срещу ДПС и лидера му? . 8| 4860 |18.11.2008 Румен Петков видя чисто политическа агресия срещу ДАНС . 19| 5481 |12.11.2008 К. Тренчев: Крадене с ръце и с крака е имало в "Кремиковци" . 8| 8036 |09.11.2008 На протест срещу агресията на камионите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads