Реклама / Ads
0| 3006 |16.03.2022 НОВИНИ

Инджев: Овсянникова я е срам, че е обслужвала путинската пропаганда. Кога у нас някой ще се засрами?

.
Иво Инджев Източник: стопкадър, Нова телевизия
В момента много руски журналисти напускат Русия. Плъховете, които напускат кораба, са навсякъде – и в политиката, и в бизнеса, и в медиите. Те бягат, не заемат позиция като Марина Овсянникова. А тя каза нещо, което никой и у нас в България не е направил. Каза, че я е срам, че е участвала в обслужването на путинската пропаганда. Питам, кога у нас някой ще се засрами.
 

Това каза в ефира на Нова телевизия журналистът Иво Инджев. Според него редакторката на руския „Първи канал“ няма да се размине само с глобата от 30 000 рубли за действията си.

 

„Тази глоба е смехотворна на фона на срива на рублата. Когато дойде време да си ги плати, тогава ще е колкото един хляб. Тя тепърва ще бъде съдена”, коментира журналистът. „Тя беше глобена за видеото, което записа и разпространи. Тепърва ще бъде съдена по много жестоки текстове. Като нищо може да й дадат 15 години“, каза Инджев.

 

Журналистът разказа, че самият той е бил заплашен посред бял ден в центъра на София. Разказа, че неизвестен мъж му е казал, че ще го заколи, защото е русофоб.

 

„Това се случва заради дългогодишното облъчване с пропаганда на българския зрител, слушател и читател”, отблеляза Инджев.

 

„На Север ледът е много дебел. Това, което направи Марина Овсянникова, е опит да пропука този дебел путински лед”, коментира от своя страна журналистът Горан Благоев.

 

„Тя е първата, която го направи в медиите. Но откакто започна войната, по уличите на Москва, Санкт Петербург и други големи градове излизат хора. За мен много силен образ на протеста на интелигентния руски протест е една художничка от Санкт Петербург, която е преживяла и блокадата, и комунизма. Това е 80-годишна старица, която стои с плакатите си срещу войната и срещу Путин. Всички коментират арестуването на Овсянникова, а никой не пита какво става с другите, които ги арестуват”, добави той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2975 |16.03.2022 Журналисти: Овсянникова е имала подкрепата на колегите си . 0| 3231 |15.03.2022 Овсянникова след излизането от ареста: Благодаря за подкрепата в този сложен ден от живота ми /видео/ . 0| 3252 |15.03.2022 Овсянникова - виновна! Съдът я задължи да плати 30 хил. рубли . 0| 2893 |15.03.2022 Макрон предложи убежище на Марина Овсянникова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads