Реклама / Ads
0| 2973 |16.03.2022 НОВИНИ

Журналисти: Овсянникова е имала подкрепата на колегите си

.
Няколко секунди в телевизионния праймтайм са повече от цялата пропаганда, която се излива през останалото време. Браво на това момиче. Това не е изолиран случай. В това студио има голям брой хора - сътрудници, оператори, редактори, режисьори. Вероятно Марина Овсянникова има подкрепата на своите колеги от “Первый канал”.
 

Това смятат журналистите Асен Агов и Асен Генов. 

 

Двамата коментираха случая от понеделник вечер, когато в ефира на руската държавна телевизия редакторката Марина Овсянникова показа плакат, в който се обяви против войната в Украйна и предупреди зрителите, че стават жертви на пропаганда. Журналистката бе задържана от полицията секунди по-късно, а вчера стана ясно, че тя е осъдена да плати глоба от 30 хил. рубли заради организирането на “незаконна проява”. Не е ясно дали това ще е единственото обвинение срещу нея или властите в Русия ще стъпят върху приетия наскоро репресивен закон, който заплашва журналистите с 15 г. затвор. 

 

“Овсянникова е имала подкрепата от колегите си. И режисьор на пулт е можел светкавично да смени кадъра… Много нейни колеги напускат в момента, включително и от пропагандните канали”, посочи пред bTV Генов. 

 

Агов отправи критики и към властта у нас заради противоречивото говорене. 

 

“Трябва да има много сериозна и стабилна отбрана по брега на Черно море. Трябва да има сериозна въздушна защита. Да спрем мънкането у нас по въпроса с членството ни в НАТО. То вреди на България и Алианса. Много бързо трябва да се поеме отговорността, която ситуацията категорично диктува”, категоричен беше Агов. 

 

По думите му разделителната линия е създадена от президента Румен Радев. 

 

“Начинът, по който бе наложен министърът на отбраната в последния момент, също подсказва това. Ако президентът е решил да воюва с поредното правителство, след като съвсем правилно беше атакувал ГЕРБ, това вече ще е рецидив в българската политическа история. Напрежението между двата адреса на “Дондуков” в момента не бива да има. Трябва да има единство. Заплахата, пред която е Украйна, е заплаха и за България. И това трябва да се разбере”, посочи още Агов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3231 |15.03.2022 Овсянникова след излизането от ареста: Благодаря за подкрепата в този сложен ден от живота ми /видео/ . 0| 3251 |15.03.2022 Овсянникова - виновна! Съдът я задължи да плати 30 хил. рубли . 0| 2891 |15.03.2022 Макрон предложи убежище на Марина Овсянникова . 0| 3534 |15.03.2022 Няколко секунди истина повече: Животът на Овсянникова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads