Реклама / Ads
21| 4606 |09.12.2023 НОВИНИ

ISW за “спонтанното” решение на Путин да се кандидатира за президент

.
 

Путин обяви, че ще се кандидатира за президент на изборите през 2024 г. в разговор с руски военни след връчването на медалите "Златна звезда" в Големия Кремълски дворец вчера - Артьом Жога, командир на батальона "Спарта“ на Донецката народна република (ДНР), заяви, че хората в Донбас искат той да се кандидатира на изборите и специално подчерта, че Русия "се нуждае от Путин като президент, за да интегрира окупираните украински територии и да възстанови мира".

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков абсурдно заяви, че изявлението на Путин е "напълно спонтанно“ и е "реакция на апела на хората". Тази теза повториха и други, свързани с Кремъл лица.

 

Командирът на руския батальон "Восток" Александър Ходаковски заяви, че въпреки че резултатите от изборите са предизвестени, "процесът трябва да бъде организиран по подходящ начин". Ходаковски твърди, че се появяват нови руски "политически енергии" - някои руснаци искат да свалят Путин, но според него Русия "няма нужда от подобни политически игри".

 

Начинът, по който Путин обяви решението си да се кандидатира за президент във военна обстановка показва, че кампанията може би ще се съсредоточи върху войната в Украйна повече, отколкото анализаторите предполагаха - от ISW например смятаха, че Путин ще се фокусира върху вътрешната стабилност в Русия и критиките към Запада. Обявяването на кандидатурата на Путин за президент на церемония по награждаване на руски военни може да играе по-значима роля в стратегията на неговата кампания. Тези инсценирани обстоятелства вероятно са били насочени към много важен електорален кръг: руснаци, пряко засегнати от войната в Украйна. Кремъл може да използва това като опит да убеди тази немалка група избиратели, че руската армия като цяло подкрепя Путин.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4965 |09.12.2023 Ескалация в Газа. Съветът за сигурност на ООН не успя единодушно да призове за спиране на огъня . 0| 4238 |09.12.2023 Облачно и мъгливо време през почивните дни . 6| 4395 |08.12.2023 Бюджетната комисия каза "не" на връщането на 20% ДДС за ресторантьорите от началото на 2024 г. . 0| 4294 |08.12.2023 Никола Минчев за промените в Конституцията: Битката за правова и демократична държава е постоянно усилие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads