Реклама / Ads
0| 5238 |17.05.2022 НОВИНИ

Ивайло Мирчев: ”Лукойл” не плаща данък печалба в България от над 15 години, крайно време е да го направи

.
Ивайло Мирчев Източник: БГНЕС
”Лукойл” не плаща данък печалба в България от над 15 години, крайно време е да го направи, има проблем, изисква се намесата на държавата, Агенция ”Митници” трябва да отговорят защо не се намесват. Това заяви по БНТ Ивайло Мирчев, депутат от ”Демократична България”, заместник-председател на Комисията по енергетика в Народното събрание.
 

"Българската държава има широки възможности да влияе върху "Лукойл". Трябва да се назначи представител на държавата чрез конкурс, който да защитава българския интерес", допълни той.

 

По думите му в момента българската държава има златна акция в "Лукойл", но интересът, който се защитава, не е българският, а е на "Лукойл".

 

"Вече имаме по-ниски цени на газ от тези, които имахме с "Газпром", няма смисъл от връщане назад. Цените на природния газ от януари до април ще си останат по-високи от тези, които ще плащаме от май до декември", поясни Ивайло Мирчев.


Според него българското правителство е взело правилно решение да си диверсифицира доставките. Ивайло Мирчев подчерта, че паниката на опозицията относно газа не работи.

"България трябва да подкрепи разширяването на НАТО с Финландия и Швеция, трябва да укрепим нашата сигурност", каза още Ивайло Мирчев.

 

"Северна Македония и Албания трябва да бъдат приети бързо в Европейския съюз. Нашето желание е РСМ и Албания да бъдат членове на ЕС, няма промяна в българската позиция, след промяна на Конституцията в Северна Македония. България немалко компромиси е направила, Македония е на ход", каза още Мирчев.

 

Той се съгласи с тезата, че "незапочването на преговорите сега означава подарък за Путин". "Те са готови повече по всички компоненти, отколкото когато България беше приета в ЕС през 2007 година. Трябва да отстояваме българския интерес и не трябва да се подлагаме на натиск", допълни Ивайло Мирчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3237 |12.05.2022 Ивайло Мирчев: Обсъждаме помощ за гориво с дигитални ваучери . 0| 3723 |09.05.2022 Иво Мирчев: Тази година вместо празник на Европа имаме Ден на ненаучените уроци . 0| 3327 |06.05.2022 Ивайло Мирчев: Как един народ се докарва дотам, че да забие кирка в капака на хора, бягащи от война? . 0| 3213 |05.05.2022 Иво Мирчев: Депутат от „Възраждане“ прави възстановка на класическия сюжет „Партизанин превзема мандра“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads