Реклама / Ads
0| 4616 |07.04.2015 НОВИНИ

Ивелина Василева: Няма повод за притеснения от валежите

.
Ивелина Василева
Няма повод за притеснения предвид валежите от последните няколко дни. Това каза пред журналисти министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, след официална церемония по финализиране на дейностите по „Инвестиционен проект за рехабилитация и разширение на водопроводна и канализационна мрежа на град Севлиево“предаде „Фокус”.
 

 „Оперативното звено към МОСВ е активирано отново в 24-часов режим на работа. Предвид валежите, които през последните няколко дни отново са повод за притеснение бих казала, че няма риск към настоящия момент”, обясни министър Василева. „Информацията, която пристига при нас е за повишаване на нивата на реките, но нямаме никакви сигнали по отношение на хидротехническите съоръжения и състоянието им. Очаква се намаляване на количеството на валежите - те бяха по-обилни в южната част на страната”, допълни тя.

 

Министър Василева посочи, че се очаква да се подобри хидрометеорологичната обстановка предвид обилните валежи и снеговалежи като допълни, че през тази година се отбелязват стойности, които превишават средномесечните в исторически план. „Поради тази причина почвите са преовлажнени и трудно поемат още вода. Нивата на реките продължават да бъдат високи, бих посъветвала всички да следят метеорологичната обстановка”, каза още Ивелина Василева.

 

„Колегите следят навсякъде нивата и състоянието на реките. Благодаря специално на областните управители, които са мобилизирали всички екипи по места и са направили организацията на работата така, че да се осигури превенция и да не се допуска възникване на рискове”, уточни Василева. „Много усилия са положени в тази посока - постигане на пълна координация между представителите на всички държавни институции, които имат отношение към това и координацията между централната власт и местните администрации. Продължаваме да работим, към настоящия момент няма поводи за притеснение от гледна точка на състоянието на хидротехническите съоръжения”, каза още Ивелина Василева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4993 |03.04.2015 Проф. Танев: Румяна Коларова няма да ме сменя, не съм на дузпата . 44| 7682 |03.04.2015 Витков: Пенсионери-революционери а ла Велизар Енчев няма . 2| 4610 |01.04.2015 Христо Иванов: Няма да закриваме Агенция по вписванията, ще я развиваме и надграждаме . 22| 6747 |31.03.2015 Сугарев: Цв. Василев няма какво да губи; знанието е неговият капитал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads