Реклама / Ads
0| 3813 |17.01.2024 НОВИНИ

Израелската армия е ликвидирала ръководител на палестинска клетка, планирала "широкомащабна" атака

.
Източник: БГНЕС
Израелската армия обяви, че е убила ръководител на палестинска бойна клетка в окупирания от Израел Западен бряг, която е планирала "широкомащабна терористична атака" срещу Израел, съобщи Ройтерс.
 

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) информираха в своя канал в приложението "Телеграм", че Абдула Абу Шалал "е бил елиминиран при точен въздушен удар". Той е оглавявал "терористична инфраструктура" в бежанския лагер Балата в района на град Наблус, в централната част на окупираната територия на Западния бряг, уточняват от ЦАХАЛ.

 

Палестинското здравно министерство съобщава за един убит, но отбелязва, че за момента овъгленото тяло на жертвата не е разпознато.

 

Според палестинска информация при нападение с израелски дрон в Балата са убити трима палестинци. В отговор на нападението в Наблус беше свикана обща стачка. Групировката "Бригадите на мъчениците от Ал Акса", които са свързани с движението "Фатах" на палестинския държавен глава Махмуд Абас, заявиха, че при израелския удар са убити трима членове на организацията. "Бригадите на мъчениците от Ал Акса" обявиха и имената на загиналите, но сред тях не беше това на Абу Шалал. Семейството му отрича той да е мъртъв.

 




Израелската армия подчертава, че Абдула Абу Шалал е отговорен за няколко нападения в рамките на последната година, в това число стрелба с двама ранени в Йерусалим и бомбена атака срещу израелски военнослужещи през октомври, при която е бил ранен един войник. ЦАХАЛ допълва, че ръководената от Абу Шалал клетка е била финансирана и направлявана от иранци, които са работили съвместно с палестинските сили в ивицата Газа и в чужбина.

 

Ройтерс прави уговорката, че споменатите факти в палестинските и израелските информации не могат да бъдат проверени по независим път. Агенцията припомня, че ситуацията на Западния бряг се е влошила рязко с началото на войната между Израел и радикалното палестинско движение Хамас в ивицата Газа.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 3979 |17.01.2024 Емил Соколов: Костадин Костадинов даде открит урок по копейкопоклоничество и слугинаж . 3| 3816 |17.01.2024 Адв. Кашъмов за делото на АЕЦ "Козлодуй": България вече е демократична страна. Обществото се мобилизира . 0| 3785 |17.01.2024 Кулеба в Давос: През 2024 г. приоритетът ни е да прогоним Русия от небето . 11| 4231 |17.01.2024 Фалшива снимка на Левски обикаля нета. Какво общо има Русия с всичко това?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads