Реклама / Ads
15| 4988 |02.11.2023 НОВИНИ

Израелската армия: Приключихме с обкръжаването на град Газа

.
Израелската армия обяви, че е приключила с обкръжаването на град Газа в ивицата Газа, предаде "Франс прес". 
 

Това се случва една седмица след началото на сухопътните операции на израелските сили в палестинската територия.

 

"Нашите военни приключиха с обкръжаването на град Газа, център на терористичната организация "Хамас", обяви говорителят на израелските сили Даниел Хагари. 

 

Военният говорител също така добави, че "понятието прекратяване на огъня не стои на масата".

 

 "Понятието "прекратяване на огъня не се обсъжда. Силите за отбрана на Израел водят война, за да унищожат "Хамас", подчерта говорителят в отговор на журналистически въпрос в тази насока.

 

Говорителят на израелската армия освен това заяви, че тя е "елиминирала" днес 130 терористи в ивицата Газа, предаде ДПА.

 

Същевременно военното крило на "Хамас" заяви, че Газа ще бъде проклятие за Израел, предаде Франс прес.

 

"Газа ще бъде проклятие за Израел. Израелците трябва да очакват още връщане на техни военни в черни чували", каза говорителят на "Бригадите Изедин ал Касам".

 

По-рано днес п ремиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че израелски сили са напреднали през покрайнините на град Газа по време на операцията си срещу бойци на "Хамас" в северната част на ивицата Газа, предаде "Ройтерс".

 

"В разгара на битката сме. Имахме впечатляващи успехи и преминахме покрайнините на град Газа. Напредваме", каза Нетаняху в изявление, публикувано от канцеларията му. В изявлението не се посочват повече подробности.

 

Американският държавен секретар Антъни Блинкън каза днес, че ще обсъди конкретни стъпки за намаляване на страданията на цивилното население на Газа. Тези стъпки той ще обсъди по време на обиколката си в Израел и Близкия изток, започваща утре, предадоха световните агенции.

 

ФрогНюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4567 |02.11.2023 Джартов, Пожарна безопасност: На 29 ноември ще има национален тест на сигнала за тревога . 4| 4660 |02.11.2023 Денков и Василев се срещнаха със синдикатите: Ръстът на доходите ще изпревари инфлацията . 16| 5751 |02.11.2023 "Не знаем какви стъпки ще последват и кога, но знаем къде свършва този път". Путин разреши на Русия да направи ядрен опит . 19| 4815 |02.11.2023 Денков: Правителството ще направи всичко, за да са сигурни гражданите, че те определят кой да управлява! /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads