Реклама / Ads
4| 10583 |13.07.2023 НОВИНИ

Жаклин Рафаелова: Подкрепящите Василев, живеят в постоянен стрес да не нарушат някое от милиционерско - чиновническите правила

.
Източник: Facebook
Какъв извод може да си направи дори най-безпристрастният наблюдател, ако проследи последните действия на директора Василев като се започне от табелата ”гост - посетител”, поставяна като унизително клеймо на нещатните актьори, участващи в спектаклите на Народния театър, и се добавят събитията, свързани с арогантното отношение към Стефан Н. Щерев.

Със заведеното дело срещу Валери Йорданов за уронване престижа на директора, с "наказанието" спрямо неудобните чрез тенденциозно струпване на техни представления в последните дни на сезона, както и крайно притеснителната ситуация от снощи, свидетелстваща за безхаберие по отношение на пожарната безопасност в театъра?


 Недопустимо е да се остави един човек да се вихри в национален културен институт абсолютно неконтролируемо и безнаказано. Непростимо е да бъде наблюдавано с безразличие как човек, робуващ на своите патологични личностни изкривявания, принуждава целия екип на театъра да работи в атмосфера на стрес и страх, да го фрустрира с постоянни заплахи, рестрикции и унижения. 


Това противоречи на смисъла на съществуването на изкуството театър. Защото то е контрапункт на всичко, което този директор олицетворява. Вече граничи с престъпление спрямо работещите в театъра това, че точно човекът, на когото е делегирана отговорността да се грижи талантът на творците да има комфорта да се изразява свободно, да упражнява геноцид спрямо тях. Защото аз съм сигурна, че и тези, които го подкрепят, живеят в постоянен стрес да не нарушат някое от милиционерско - чиновническите правила и да не бъдат следващите поразени.

 

Жаклин Рафаелова , бивш зам.-директор "Продажби и реклама" в Плевенския театър за ФрогНюз.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2438 |13.07.2023 Пешеходка бе блъсната от трамвай в София . 0| 2459 |13.07.2023 Холивуд под заплаха: Стачка на актьорите заплашва да спре почти всички филми и сериали . 2| 2665 |13.07.2023 Видими ли са стъпките на кабинета ”Денков-Габриел” да избута България до Шенген? . 1| 2715 |13.07.2023 ЕП одобри плана за разширяване на производството на боеприпаси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads