Реклама / Ads
1| 5093 |08.06.2007 НОВИНИ

Жълтата парламентарна група иска оставката на Велчев, Панайотов също бил готов да даде своята

.
Парламентарната група на НДСВ поиска оставката на Милен Велчев от ръководството на партията, се разбра след днешното заседание на жълтите депутати в централата на "Врабча" 23. Самият Велчев каза, че ще вземе допълнително решение, но първо ще изчака връщането в България на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски. Другият зам.-шеф на НДСВ Пламен Панайотов декларира готовност и той да
 
По време на заседанието на ПГ на НДСВ зам.-председателят на партията Милен Велчев е бил изслушван на два пъти. Той търпеливо и методично е отговорил на всички въпроси на своите съпартийци и особено на упреците за манипулации по време на конгреса. По-късно Велчев съобщи, че е гласувал “въздържал се” за декларацията, приета от групата, и ще обмисля дали да си подаде оставката. Той обясни, че неговото решение ще бъде взето въз основа на днешните обсъждания, след като чуе мнението на лидера на НДСВ и въз основа на личната си преценка за случилото се. “Аз не съм бил свидетел на нарушения по време на конгреса. Но 3000 чифта очи са повече от един чифт и е невъзможно, когато водиш заседанието от трибуната, да виждаш всичко, което се случва в залата”, каза още Велчев.
Стана ясно също така, че все още е легитимно старото ръководство на НДСВ и старото име на партията. Във връзка с протокола за членство на Антон Станков в НДСВ, заместник-председателят на партията Милен Велчев обясни, че подписите за това са събирани от 28 май от секретаря на партията Владимир Дончев.
Ако парламентарната група смята, че организаторите на конгреса на НДСВ трябва да поемат политическа отговорност, и ако Милен Велчев подаде оставка, аз декларирам, че също ще подам оставката си от ръководните органи на НДСВ. Това пък заяви зам.-председателят на партията Пламен Панайотов, който проговори за първи път след избухването на скандала. "Искам да подчертая, че в момента става дума за основни неща, които парламентарната група не може да приеме, а не става дума за спор между отделни личности в НДСВ или между едно и друго лоби, тъй като от медиите остана такова впечатление", бе категоричен Панайотов. Според него, ако някой трябва да установи по съдебен път дали по време на конгреса е имало нарушения, то това не е парламентарната група на партията. Панайотов посочи още, че една оставка е въпрос на личен акт и също така не би могъл да коментира дали Милен Велчев ще подаде или в крайна сметка няма да подаде своята оставка. „ФН”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2616 |16.04.2024 Гори руски ракетен завод за С-300 и С-400 . 2| 1376 |16.04.2024 Иво Инджов: Ако Даниел Митов стане външен министър значи, че това е служебен кабинет - гарнитура ГЕРБ лайт . 4| 1384 |16.04.2024 Панев напуска "Зелено движение", ще става кандидат за депутат от ПП-ДБ . 0| 1176 |16.04.2024 Доц. Киселова: Конституцията не посочва срок за подписване на указите за освобождаване на двамата министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads