Реклама / Ads
20| 11248 |01.06.2023 НОВИНИ

Живот на МВР обороти: Съветник на министър Демерджиев се вози в суперлуксозно Порше

.
Източник: ФрогНюз
Редица са проблемите в системата на МВР, които през последните години не само, че не се разрешават, а напротив - задълбочават се. На този фон ФрогНюз научи от свои източници, че съветник на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев се вози в суперлуксозно електрическо Порше.
 

Автомобилът е паркиран непосредствено пред сградата на МВР на ул. „6-и септември“ 29 в София. Моделът е Porsche Taycan. Версията Turbo струва минимум €157 100 (307 260 лв.), а Turbo S - €191 000 (373 563 лв.). От достъпна в публичното пространство информация става ясно, че у нас базовата версия на Taycan Turbo се предлага за 303 232 лв. с ДДС, а вариантът Porsche Taycan Turbo S - за 368 948 лв. с ДДС. Средно двете версии са по-евтини у нас с по около 4 000 лева.


.

 

Порше Холдинг Залцбург е най-голямата европейска компания за търговия на дребно с автомобили, която оперира в 22 държави в Европа, както и в Колумбия, Чили, Китай, Малайзия, Сингапур, Бруней и Япония.


.

Интересно е, че журналистът от ФрогНюз, който засне кадрите на луксозния автомобил, беше проверен от служител на МВР и му бе поискана лична карта за това, че снима електрическото возило. Очевидно от вътрешното министерство не отчитат факта, че публичното пространство е място на свободна изява.

 

Междувременно от пресцентъра на МВР съобщиха, че в сградата на министерството бе открита благотворителна изложба, която представя над 160 авторски творби - картини (акварел, акрил, маслени бои, графики, пастел – маслен и сух, цветни восъци, моливи и туш), пластики, фотографии, дърворезби - на служители на почти всички структури във ведомството.

 

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, по чиято идея се реализира благотворителната изложба, отправи думи на признателност към колегите си, откликнали и подкрепили инициативата, предоставяйки свои творби за благородната кауза. „Надявам се да положим основите на една добра традиция в името на нашите деца“, каза той.


.

На откриването на експозицията МВР посрещна многобройна публика. Сред гостите бяха, заместник-министрите на вътрешните работи, ръководители на главни и административни дирекции, колеги от структури на министерството в цялата страна, предходни министри на вътрешните работи и главни секретари на МВР.

 

Още на откриването на благотворителната изложба бяха закупени над 100 от картините.

 

Каузата на арт събитието е набиране на средства в подкрепа на деца до 10-годишна възраст, чиито родители – служители в системата на МВР, са починали през последните три години при обстоятелства, които не са настъпили при и по повод изпълнение на служебните задължения. Приходите от продажбата на експонатите ще бъдат разпределени на 41 деца.


.

Изложбата ще бъде достъпна само за служители на Министерството на вътрешните работи. Творбите ще бъдат изложени до 2 юни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2705 |31.05.2023 Тъжно: Само за месец близо 50 души са изгубили живота си във войната по пътищата . 18| 3244 |30.05.2023 Съветник на премиера е съгласувал позицията на МВнР с РСМ . 6| 2846 |30.05.2023 Настимир Ананиев: Абсурдно е Радев да дава съвети. България трябва да върви към нормалния европейски живот . 7| 3074 |29.05.2023 В Северна Корея осъдиха 2-годишно дете на доживотен затвор за притежание на Библия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads