Реклама / Ads
9| 6501 |29.09.2017 НОВИНИ

Каква стана тя? Хората на Цацаров освободили шведа-бияч от наказателна отговорност

.
Магистратите от Несебърския районен съд публикуваха мотивите си за налагане на смешна глоба, при това и тя неплатена, на шведския турист Ралф Сундберг за ужасяващия ритник в главата на българската камериерка в хотела в Слънчев бряг.
 
От изложените мотиви стана ясно, че прокурорът е предложил освобождаване на шведа от наказателна отговорност и налагане на административно наказание - глоба. Съдът няма вина, че такова е искането на човека на Сотир Цацаров и такова постановление е внесъл за разглеждане.

Самият главен прокурор се възмути публично от малката санкция срещу шведския гражданин, но не уточни, че неговите хора са виновни за това. Той удави в няколко несвързани изречения истината, че прокуратурата пак е направила нещо, което е доста съмнително откъм мотив. С това затвърди мнението за себе си като за човек, който изяжда част от истината в името на неизвестни цели.

Що се отнася до неплатената глоба от 4500 лева, то това е задължение на НАП и ако МВР бе на мястото си, просто щеше да изземе паспорта на шведа, докато не внесе сумата. Сега ще търсим Швеция да прибере парите от Сундберг и евентуално да ги внесе в нашия бюджет.

Ето и съобщението на съда по делото срещу Ралф Сундберг:


"Несебърският районен съд призна Ралф С. за виновен за извършеното престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, предл. първо, вр. чл. 130, ал. 1 от НК, за нанасяне на лека телесна повреда, като на основание чл. 78а от НК го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказание „Глоба“ в размер на 4500 лева.

Производството пред съда е образувано по реда на Глава 28 от НПК – чл. 375 и сл. от НПК, на основание внесено от прокурора постановление, с което е направено предложение за освобождаване на обвиняемия от наказателна отговорност, с налагане на административно наказание. Санкцията, предвидена от законодателя в случаите на приложимост на чл. 78а от НК, е от 1000 до 5000 лева. В рамките на посочените в закона граници на наказанието, съдебната инстанция е определила и наложила наказание от 4 500 лева, което се доближава до максималния размер на законово установената горна граница.

Съгласно изричната разпоредба на чл. 376, ал. 3 и ал. 4 от НПК, в производството пред съда по разглеждане на предложението за освобождаване на обвиняемия Ралф С. от наказателна отговорност, не се допуска граждански иск, както и участие на частен обвинител.

След влизане в сила на постановения съдебен акт, действията по привеждане в изпълнение на присъдата, предвиждат препис от същата да се изпрати на съответния орган, който в случая е Национална агенция за приходите – орган, натоварен да събира вземанията на съдебната власт. В случай, че приходната администрация не открие имущество или активи на осъдения, достатъчни за събиране на вземането, тя следва да уведоми съда, постановил решението, който е овластен да изпрати решението за признаване и събиране на наложената глоба на компетентните органи на Кралство Швеция по реда на Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции."

Или казано по друг начин: Куче влачи рейс... Ето това научи Цацаров от своя руски началник Юрий Чайка. Да говори едно, а прокуратурата да върши съвсем друго.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4272 |27.09.2017 Ученик остана без далак след бой в час . 2| 4924 |22.09.2017 Кюрдите са готови да платят всякаква цена за свобода . 7| 9527 |22.09.2017 Велизар Енчев: Каква Независимост, какви 5 лева?!! . 1| 4060 |21.09.2017 Калоян Топалов: Тръгвам си от СГС, за да не стана номенклатура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads