Понеделник, 11 Декември 2017, 05:50
Frognews
9| 4650 |29.09.2017

Каква стана тя? Хората на Цацаров освободили шведа-бияч от наказателна отговорност

.
Магистратите от Несебърския районен съд публикуваха мотивите си за налагане на смешна глоба, при това и тя неплатена, на шведския турист Ралф Сундберг за ужасяващия ритник в главата на българската камериерка в хотела в Слънчев бряг.
От изложените мотиви стана ясно, че прокурорът е предложил освобождаване на шведа от наказателна отговорност и налагане на административно наказание - глоба. Съдът няма вина, че такова е искането на човека на Сотир Цацаров и такова постановление е внесъл за разглеждане.

Самият главен прокурор се възмути публично от малката санкция срещу шведския гражданин, но не уточни, че неговите хора са виновни за това. Той удави в няколко несвързани изречения истината, че прокуратурата пак е направила нещо, което е доста съмнително откъм мотив. С това затвърди мнението за себе си като за човек, който изяжда част от истината в името на неизвестни цели.

Що се отнася до неплатената глоба от 4500 лева, то това е задължение на НАП и ако МВР бе на мястото си, просто щеше да изземе паспорта на шведа, докато не внесе сумата. Сега ще търсим Швеция да прибере парите от Сундберг и евентуално да ги внесе в нашия бюджет.

Ето и съобщението на съда по делото срещу Ралф Сундберг:


"Несебърският районен съд призна Ралф С. за виновен за извършеното престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, предл. първо, вр. чл. 130, ал. 1 от НК, за нанасяне на лека телесна повреда, като на основание чл. 78а от НК го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказание „Глоба“ в размер на 4500 лева.

Производството пред съда е образувано по реда на Глава 28 от НПК – чл. 375 и сл. от НПК, на основание внесено от прокурора постановление, с което е направено предложение за освобождаване на обвиняемия от наказателна отговорност, с налагане на административно наказание. Санкцията, предвидена от законодателя в случаите на приложимост на чл. 78а от НК, е от 1000 до 5000 лева. В рамките на посочените в закона граници на наказанието, съдебната инстанция е определила и наложила наказание от 4 500 лева, което се доближава до максималния размер на законово установената горна граница.

Съгласно изричната разпоредба на чл. 376, ал. 3 и ал. 4 от НПК, в производството пред съда по разглеждане на предложението за освобождаване на обвиняемия Ралф С. от наказателна отговорност, не се допуска граждански иск, както и участие на частен обвинител.

След влизане в сила на постановения съдебен акт, действията по привеждане в изпълнение на присъдата, предвиждат препис от същата да се изпрати на съответния орган, който в случая е Национална агенция за приходите – орган, натоварен да събира вземанията на съдебната власт. В случай, че приходната администрация не открие имущество или активи на осъдения, достатъчни за събиране на вземането, тя следва да уведоми съда, постановил решението, който е овластен да изпрати решението за признаване и събиране на наложената глоба на компетентните органи на Кралство Швеция по реда на Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции."

Или казано по друг начин: Куче влачи рейс... Ето това научи Цацаров от своя руски началник Юрий Чайка. Да говори едно, а прокуратурата да върши съвсем друго.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Елха падна върху хора на коледен базар в Германия, поне четирима са ранени 0| 2229 |10.12.2017 . Само във Фрог: Квартални пишат като луди актове, вместо фишове, по заръка „отгоре“ 2| 3268 |10.12.2017 . Макрон: Призовах Нетаняху да направи смели жестове към палестинците 0| 2245 |10.12.2017 . И в Москва отбелязаха Освобождението на Плевен 0| 2232 |10.12.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах