Реклама / Ads
0| 3939 |13.12.2017 НОВИНИ

Калоян Паргов: БСП ще гласува против приватизацията на „Общинска банка“

.
„БСП винаги е била против приватизацията на „Общинска банка“ – този така ценен актив на столицата. Групата съветници на предстоящото заседание на Общинския съвет – София ще гласува срещу приватизацията“. Това заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов пред журналисти в парламента.
 

Той подчерта, че има само един явил се участник и интересът на гражданите няма да бъде защитен. „Г-жа Фандъкова неведнъж е заявявала, че е за конкурсно начало с повече кандидати“, коментира той и предложи процедурата да бъде спряна и обявена отново.

 

„Тази сделка е изключително важна. С придобиването на банката купувачите  получат готова банка с лиценз и тя може да стане голяма банка, която не само да оперира на софийския пазар, но и да се намеси в първите няколко банки, контролиращи банковата система на България“. Това заяви народният представител проф. Румен Гечев. „Не сме сигурни кои са купувачите. Фирмата, която кандидатства е посредническа – зад нея има стотици инвеститори, които не знаем кои са“, допълни той. Според него е твърде възможно зад тези хора да стоят физически и юридически лица, които не са много далеч от властта. „Ще направим питания към ръководството на БНБ – длъжни са да проверят кой стои зад тези купувачи“.

 

„Позицията на БСП от 99-та година е неизменна срещу грабителската концесия на „Софийска вода“. За втори път тази година ни се предлага повишаване на цената на водата срещу обещания за инвестиции, след като една трета от София е без канализация, качеството на водата е на ниско равнище все още, загубите на водата са около 50%, а това е ангажимент на концесионера“, посочи още Паргов. Според него това увеличение не е обосновано. Калоян Паргов призова всички да се включат в организирания от БСП протест срещу увеличението на цената на водата в редица градове. Той ще се проведе от 10.30 часа пред сградата на КЕВР.

 

На пресконференцията присъстваха и всички общински съветници от БСП-София и народните представители от ПГ на „БСП за България“ от София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4114 |08.12.2017 Депутатите гласуваха закони за 37 минути . 0| 4028 |06.12.2017 Калоян Паргов: В Бюджет 2018 на СО трябва да залегнат конкретни политики . 1| 5057 |29.11.2017 НС гласува Бюджет 2018 на второ четене . 3| 4788 |24.11.2017 Калоян Паргов: Нужен ни е нов прочит на историческия период от преди 10-и ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads