Реклама / Ads
1| 2652 |18.11.2022 НОВИНИ

Калоян Паргов предложи Софийски апел за мир и равна сигурност на Балканите

.
Калоян Паргов
Трябва да започне процес за превръщане на Черно море в зона на мир и благоденствие, счита председателят на Стратегическия институт за национални политики и идеи (СИНПИ)

Калоян Паргов предложи Софийски апел за мир и равна сигурност на Балканите. Това стана по време на двудневната Международна конференция „Европа – Русия пред нови геополитически предизвикателства“.

 

Форумът бе открит от проф. д-р Захари Захариев – председател на Фондация „Славяни“ и на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД. В него ще вземат участие представители от България, Русия, Гърция, Турция, Албания, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Полша, Словакия и Швейцария.

 

Приветствие към участниците в конференцията отправи посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова.

 

На второ място Паргов постави въпроса за необходимостта от започване процес за превръщане на Черно море в зона на мир и благоденствие.

 

По думите му трябва неотклонно придържане към основополагащата идея за колективна защита на мира.

 

„На тази основа да отстояваме идеята за превръщане на Балканите и на Черноморския регион в зона на мира, с развитие и утвърждаване на необходимия за тази цел инструментариум. Противопоставяне на нарастване на конфликността в региона и на факторите, които я генерират“, изтъкна председателят на СИНПИ и допълни, че необходима настоятелна работа за създаване на необходимия за тази цел правно-договорен, организационен и контролен инструментариум.

 

Това, което предлагат от Стратегическия институт за национални политики и идеи, е да бъде постигната „относителна стабилност в условията на обща икономическа криза“.

„А именно - да осигурим първо изхранването и оцеляването на населението ни, да запазим българските граждани в България, да запазим инфраструктурата, особено енергийната. Същевременно да открием и усвоим възможностите, които ни предоставя кризата – за нови производства, за нови партньорства, за нови пазари – да се върнем в Близкия изток и в Северна Африка. Да търсим преки пътища към Русия, Виетнам и Китай“, заяви Калоян Паргов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2580 |15.11.2022 Калоян Паргов: Виждам желание за голямо дясно обединение . 3| 2907 |11.11.2022 Калоян Паргов връчи награда за възстановяването на монумента на Бузлуджа . 3| 2996 |09.11.2022 Калоян Паргов: Пируетите на политиците са за това, кой ще е виновен да няма правителство . 1| 2921 |08.11.2022 Калоян Паргов: Обзалагам се, че трасето на трамвай №5 няма да бъде завършено в срок

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads