Реклама / Ads
39| 5504 |25.06.2013 НОВИНИ

Кънчо Стойчев: Протестът е на старите седесари

.
Източник: Булфото
Протестиращите представляват по-образованата част от населението с мощен морален заряд. Протестът на хората е насочен срещу политическите нрави и срещу политическата безотговорност.
 

Това заяви социологът от Института за социални ценности и структури „Иван Хаджийски" Кънчо Стойчев. Той изрази надежда, че този протест неминуемо ще доведе до организационна структурираност на исканията на недоволните. Най-вероятно това са групата хора, които наричаме старите седесари или хора, които след 1990 г. по някакъв начин са причислявали себе си към дясното пространство.

„Протестът е напълно обясним и разбираем и той има много здрав корен. Едно политическо действие, което демонстрира в себе си арогантността на политиците, безотговорността и задкулисието", заяви Кънчев.
Според него в избора за председател на ДАНС се е получил синтез на много от политическите недъзи на прехода. „Подобен род протести обаче ще върнат на земята политиците и ще генерират нова политическа енергия", смята социологът.

„Най-добре за всички би било да запазим трезвия си разум и да не направим така, че след справедливите лозунги да си вкараме автогол и да доразрушим страната", категоричен е Кънчо Стойчев. Най-доброто според него би било да се обединим около идеята за избори през май догодина, заедно с изборите за Европейски парламент. Кънчев обясни, че тезата му за избори през май е отпреди протестите, след края на изборите когато е станало, че конфигурацията на парламента ще е нестабилна коалиция.

„Най-добре правителство за една година да се обедини около няколко основни приоритета на страната, а на следващите избори да се търси стабилно парламентарно представителство и мнозинство", заяви Стойчев. Според него искането за задължително гласуване е конюнктурно искане. Стойчев прогнозира, че правителството няма да изкара до край мандата си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 5650 |21.06.2013 Петър Москов: Протестът е за рестарт на системата . 134| 5735 |18.06.2013 Фандъкова: Протестът на "Атака" не беше съгласуван с общината . 55| 7486 |31.05.2013 Андрей Райчев и Кънчо Стойчев напускат социологията . 5| 5593 |12.05.2013 Кънчо Филипов гласува за България и съживяването на българската икономика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads