Реклама / Ads
6| 4243 |23.12.2021 НОВИНИ

Капон: Как толкова години не можем да пенсионираме ДС?

.
Мария Капон Източник: стопкадър, bTV
Дълбоката държава, Държавна сигурност, която не иска да се пенсионира, никакъв лустрационен текст след толкова години не може да ни помогне. Не мога да разбера как толкова години не можем да пенсионираме ДС. Да, има решение на Конституционния съд, който казва, че това е противоконституционно, но питам къде е моралът. Ако се каже ясно, че няма да го допускаме и искаме да правим истинска промяна, това ще се случи.
 

Това заяви пред Българското национално радио бившият депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мария Капон.

 

Тя попита каква политика към Северна Македония биха провеждали тези хора от ДС, които бяха назначени в Министерството на външните работи, но по-късно министър Теодора Генчовска ги освободи след разговор с премиера Кирил Петков:

 

„В МВнР има млади дипломати, образовани в целия свят. Всеки млад дипломат знае, че споделената история и споделеното бъдеще е нашият шанс“.

 

Във връзка с разпределението на министерствата между партиите в управляващата коалиция тя изказа мнение, че в парламентарна република не може да има „феодално парцелиране“, каквато въведоха в правителството на Петков: „Това е грешка и се вижда в назначенията на втория ешелон и най-вероятно ще се вижда в следващите месеци от грешките, които ще правят“.

 

Според нея е важно да се възстанови доверието към системата, за да се промени нагласата на хората към ваксинирането.

 

Мария Капон подчерта, че големите приходи в държавата не са от събираемост от висок ръст на икономиката, а от инфлационни ДДС и акцизи: „Въобще няма какво да гледаме тези пари, те трябва да отидат за компенсации“.

 

Тя апелира да се даде добавка от 120 лева на пенсионерите и за месеците януари, февруари и март.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 14398 |21.12.2021 Бойко Рашков за Владислав Горанов: Нещата не са толкова прости . 0| 3106 |21.12.2021 ”Индиго”: 20 години от трагедията пред столичната дискотека . 9| 5899 |18.12.2021 Румен Гечев: Повече от 15 години ”Лукойл” не са платили 1 стотинка данък печалба . 2| 3532 |17.12.2021 Намалиха присъдата на укриващия се касиер Петко Митевски на 14 години затвор за обира на ”Алфа Банк”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads