Реклама / Ads
38| 5091 |15.06.2014 НОВИНИ

Каролев: България е фискално стабилна

.
Последният вот на недоверие беше за фискалната стабилност, а ако беше за социалната стабилност щеше да има смисъл. Нямаше вот на недоверие, че пенсионната реформа беше спряна, нямаше вот на недоверие за здравеопазването, където положението е тежко...Учудвам се за последния вот, тъй като държавата има пари, заяви финансистът Владимир Каролев в „На светло с Люба Кулезич”.
 

 

Днес ние сме обезкоренена държава. Тя не се храни от основните си корени, няма армия, която да я държи. Тези сокове, които държавата произвежда чрез комбинации се изцеждат навън, заяви от своя страна бизнесменът Васил Василев.

 

България е абсолютно фискално стабилна. Не съм съгласен, че изтичали парите ни в Гърция, Франция.... Българите инвестираха от 2002-2008 година, а сега не. Няма как да инвестираш, когато изпращаш барети  в офисите. Проблемът е в държавния сектор,  а не в частния. Няма реформи, коментира Каролев.

 

Дъното е неизвестно къде. За да имаме реална представа какво представлява държавата, достатъчно е да се разходите из държавата и да види как хората са оставени на самотек.

 

Точно такъв начин на говорене, прави държавата зле. От 1998 година насам с изключение на 2009 имаме икономически растеж. Сега растежът е много малък, но го има. Това върху което трябва да се фокусираме, е не как нищо не се случва, контрира финансистът.

 

"Селското стопанство върви надолу", продължи в същия тон Василев.

 

Защо говорите глупости?!, възрази му Каролев.

 

"Не можете да ми казвате какво да говоря?", отвърна събеседникът му.

 

"Говорете истината, вие сте сериозен бизнесмен", възмути се  финансистът.

 

Според него рейтингът ни ще се покачи само при политическа стабилност:   „При сегашните условия може да я има само при широка коалиция, но не съм оптимист за това”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5868 |13.06.2014 Волен Сидеров:САЩ вкарват ядрени ракети в България . 42| 5009 |12.06.2014 Милер: Не сме уведомени, че България спира "Южен поток" . 18| 6935 |12.06.2014 КТБ взема "Креди Агрикол България" ЕАД, която става Виктория ЕАД . 1| 4526 |12.06.2014 Средната сметка за електроенергия през май в Западна България е 36 лв

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads