Реклама / Ads
1| 2624 |20.04.2023 НОВИНИ

”Кърваво писмо” на ”Системата ни убива” към властта

.
”Има място за нови политически формации, които да променят наратива, и които да бъдат глас на тези, които са останали непредставени от парламентарната трибуна”. Това заяви адвокат Росен Рашков за превръщането на Движение ”Системата ни убива” в партия. На днешната паметна дата от избухването на Априлското въстание от Инициативния комитет ще отправят ”кърваво писмо” към властта.
 

"Няма представителство на всички онези забравени от държавата през тези 33 години преход. В България за 33 години сме свидетели на един безпрецедентен опит да се продаде националният суверенитет, дори да се унищожи българският народ. Как наричате 33 години на дъното, когато 60% от издръжката на живот е минималната работна заплата или пенсия. 33 години чакаме светлото бъдеще, две поколения си отидоха. Колко време да чакаме още? Кога ще има представителство от всички тези, които са забравени, всеки един от "малките хора"?", посочи той пред БНР и нарече всичко това "геноцид".


Ядрото на новата партия ще са хората с увреждания, но в по-широка основа в нея ще влязат всички, които се чувстват излъгани от тези 33 години преход: "Всеки, който се чувства излъган от обещаната промяна, и всеки, който се чувства излъган от обещаното светло бъдеще – 33 години преход, той е нашият електорат и той би могъл да ни припознае".


"Изчерпахме всички други възможности. Очевидно, че властимащите и властта не чуват това, което говори улицата, и това, което говори гражданското общество. Единственият изход е да се влезе, т.е. да се събере нова политическа формация, която от парламентарната трибуна да бъде гласът на онези онеправдани, останали встрани, за които държавата се е оказала мащеха, и за всички, които споделят част от идеите ни", категоричен бе адв. Рашков.


Според него хората са разочаровани и изморени от това, защото не виждат за кого да гласуват:


"Политическото лицемерие го виждаме всеки път, когато се сформира поредният парламент. Някак обещанията остават в миналото, изведнъж забравят какво са обещали тези, които отиват там".

Дори изборите да бъдат през лятото, може би ще успеем да се явим самостоятелно като партия, смята адв. Росен Рашков и добави, че всяка пълноценна партия има за цел и парламентарни, и местни избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3296 |24.02.2023 Движението ”Системата ни убива” става партия . 0| 2759 |29.08.2022 Албена Белянова води листата на ”Системата ни убива” в Кърджали, изправя се срещу Караянчева . 0| 15168 |01.08.2022 Служители на БАБХ с “кърваво писмо” заради пратена “Калинка” на “Капитан Андреево” . 3| 3899 |07.02.2022 Палатката на ”Системата ни убива” остана пред МС. Защо?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads