Реклама / Ads
0| 2612 |05.09.2022 НОВИНИ

Кириос детронира световния №1 Медведев от US Open

.
Ник Кириос Източник: Youtube
Ник Кириос поднесе голямата изненада при мъжете от началото на US Open, след като елиминира шампиона Даниил Медведев от надпреварата. Австралиецът победи световния №1 в среща от осминафиналите - 7:6 (11), 3:6, 6:2, 6:2.
 

Двубоят на централния корт „Артър Аш стейдиъм“ продължи 2 часа и 56 минути и предложи тенис от високо ниво.

 

Кириос, който е №25 в света, продължава отличния си сезон, след като по-рано игра финал на Уимбълдън", загубен от Новак Джокович. Сега австралиецът елиминира световния №1, постигайки четвърта победа от пет мача с Медведев.

 

Единствената загуба на Кириос от руснака дойде по-рано през годината във втория кръг на Australian Open.

 

Медведев не само сдава титлата в Ню Йорк, но загубата му в осминафиналите гарантира и нов водач в световната ранглиста при мъжете. За да запази първата позиция, той се нуждаеше да достигне поне до финал.

 

С отпадането му в спор за първото място остават Рафаел Надал, Карлос Алкарас и Каспер Рууд, като и тримата все още са в турнира.

 

Срещата между Медведев и Кириос беше като надстрелване, като руснакът реализира 22 аса, а съперникът му 21. Освен това Кириос направи и седем двойни грешки, но беше много по-стабилен при спечелването на точки след първи сервис.

 

След маратонски първи сет и втори, загубен с един пробив към края, Кириос успя да повиши нивото на играта си. В оставащите две части австралиецът не даде много шансове на световния №1.

 

„Беше много труден мач, определено Даниил е топ играч, той е шампион тук и това може би му вкара повече напрежение. Аз играя отлично напоследък и се наслаждавам на тениса“, каза Кириос, който след победата си гарантира и влизане в топ 20 на световната ранглиста.

 

В следващия кръг австралиецът ще играе с Карен Хачанов, който трябваше да мине през пет сета срещу Пабло Кареньо Буста.

 

При дамите напред се класират представителката на домакините Кори Гоф, както и петата в света Онс Жабер.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3076 |13.08.2022 Миладинов извън финала на 100 м бътерфлай, 17-годишен румънец подобри световния рекорд на 100 м св. стил . 0| 3153 |26.05.2022 Русия настрои световния бизнес срещу себе си - конфискува активите на западните фирми . 0| 3008 |24.05.2022 Кирил Петков заминава утре за Годишната среща на Световния икономически форум в Давос . 0| 3149 |23.05.2022 Започна Световният икономически форум в Давос. За първи път без руски бизнесмени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads