Реклама / Ads
0| 2728 |25.07.2022 НОВИНИ

Китай и ЕС укрепват икономическите връзки

.
Китай и Европейския съюз постигнаха съгласие за увеличаване на икономическите отношения помежду си. Страните проведоха прагматични, откровени и ефективни дискусии по четири теми, а именно: макроикономика, вериги на стойността, търговия и инвестиции и финансово сътрудничество. Това съобщава китайската агенция Синхуа.
 

Страните постигнаха поредица от резултати и консенсус по въпроси като координация на макроикономическата политика, сътрудничество във веригата на стойностите и цените, реформа на СТО, разширяване на пазара, прилагане на Споразумението за географски промени и изследвания между Китай и ЕС, инспекция и карантина на животни и растения, взаимна откритост и сътрудничество в сферата на регулиране във финансовия сектор.

 

И двете страни са категорични, че политическата и икономическа ситуация в света претърпява дълбоки промени и здравите и стабилни отношения между Китай и ЕС, както и двустранните търговски и икономически връзки, допринасят за глобалното развитие и просперитет. Двете страни са готови да работят заедно за укрепване на взаимното разбирателство, насърчаване на прагматичното икономическо и търговско сътрудничество между Китай и Брюксел и укрепване на стабилността на двустранното сътрудничество, за да се справят по-добре с несигурността в световната икономика.

 

Китай и ЕС също са готови съвместно да отговорят на предизвикателствата, пред които е изправена глобалната икономика, да подобрят комуникацията и координацията по въпроси на макроикономическата политика, да поддържат стабилността на глобалните вериги за стойност и съвместно да защитават и укрепват базираната на правила многостранна търговска система.

 

Освен това Китай и ЕС се споразумяха енергично да насърчават либерализацията и улесняването на търговията и инвестициите, да насърчават лоялната конкуренция, да защитават правата на интелектуална собственост, да подобряват бизнес средата за предприятията и да насърчават допълнително взаимната отвореност и регулаторното сътрудничество във финансовия сектор.

 

Подобно сътрудничество между Пекин и Брюксел е уникално и дава възможност за стабилизиране на икономическите и търговските отношения между Изтока и Запада.

Стокообменът между Китай и ЕС достига вече 600 милиарда долара. Търговията с Евросъюза е над 17 на сто от общата за Пекин, което е на-висок процент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2694 |21.07.2022 ЦРУ: За Китай въпросът не е дали да нахлуе в Тайван, а кога . 0| 3900 |09.07.2022 Доц. Гломб: Новият подвариант на COVID-19 е десетократно по-заразен от възникналия в Китай . 0| 2962 |04.07.2022 Китай въведе локдаун за провинция с 1,7 милиона души заради COVID-19 . 0| 4182 |19.06.2022 Икономически експерт: САЩ и Китай съвместно ще дъвчат Русия през следващия половин век

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads