Реклама / Ads
14| 50899 |27.09.2022 ГЛАСЪТ

Кой си ти, г-н трите К*? Опасният път от Запорожец до Мерцедес на НСО

.
Хората на ”Възраждане”...
Тази сутрин Костадинов отново грее от екрана. Този път е в Нова тв. Водещите Мира и Виктор се опитват да го притиснат с въпроси за Путин, НАТО и пр. Но лидерът на ”Възражане” вече е в тази пиеса отдавна и се измъква с фалшиви и манипулативни внушения. Не го интересува каква е истината или фактите - има си свои опорни точки. И всичко свежда до примитивното, но все още работещо у нас: А вие защо биете негрите в Америка?
 

Прави се на луд, та да му е лесно, както бе обяснил преди време Бойко Борисов на главния прокурор Иван Гешев. Само че твърденията в мрежата, че водачът на „Възраждане“ е фашист, луд, болшевик и пр. имат малко общо с истината. Костадинов, наричан от някои Копейкин, заради бурната му защита на руските интереси, е пресметлив човек и целеустремен. Повече от много други. На базата на съществуващите факти за политиката в България той си е направил сериозен анализ. Който му е показал няколко неща.

 

Ако разчита на образованието си по история и етнология, ще стои в Добричкия музей до пенсия. Битието на учител също не е много привлекателно. Повече е нямало какво да очаква, защото родителите му са обикновени работници. От тях обаче е научил, че е лошо да си аутсайдер.

 

И е започнал да изгражда свой път към политиката. Там, където Тодор Живков е могъл да управлява над 30 години с етикета „човек от народа“, а пожарникар от милиционерското училище да е три пъти премиер и да драпа със зъби и нокти за още. Те не го превъзхождат с нищо. Единият е имал зад гърба си БКП и СССР с всички репресивни апарати, а другият е продукт на задкулисието, въоръжено със същите оръжия.

 

Костадинов е прекарал през рентгена т.нар. националистически и патриотични партии: ВМРО, „Атака“ и НФСБ. Днес Волен Сидеров го иронозира, че носел куфарчето на Красимир Каракачанов, което може и да е вярно, но докато това е ставало, Костадинов е научил какво има в това куфарче, как се придобива и търгува, научил и кои са успешните и лошите политики на въпросните организации и лидери. И понеже наистина произлиза от народа, е калкулирал ползите и вредите от участието в политиката.

 

Костадинов е наясно, че Путин и шайката около него са хора, изгубили реална представа за живота в Русия и извън нея. Готови са да подпалят света, но голямата цел, която са преследвали не е Велика Русия, а чрез идеологемите и политическата пропаганда за това величие да станат милиардери. Лидерът на „Възраждане“ не се интересува от моралната и социалната страна на въпроса, а от това, че около 40 на сто от българите имат носталгично или сбъркано отношение към Русия, считайки я за „двоен освободител“ на България. Костадинов е историк и знае истината, но тези 40% му трябват като гласоподаватели и той ги ухажва, както елен кошута в размножителния период...

 

Наясно е също, че единственият правилен път за развитие на България е съдружието в НАТО и ЕС, но му трябват и 30-те процента, които не вярват на тези съюзи. Не се залъгвайте, че Костадинов ще извади страната ни от НАТО и ЕС, но му трябват гласовете на въпросните хора.

 

Антиваксърите също са му интересни заради ползата от техните гласове. Затова бяха организирани съответните протести, провокации, скадали и пр. Аз съм вашият човек, - скандираше Костадинов, пресмятайки колко гласа ще му донесат на изборите.

 

Децата на Костадинов, наричан още Копейкин, ще отидат да учат в световни университети, нищо, че сега той се кълне, че ще останат в България. В Русия обаче няма да стъпят.

 

Костадинов е алчен за власт и влияние. Не му е достатъчна сбъднатата мечта да е в политиката - иска да управлява. Защото властта дава огромни възможности за постигане на личните амбиции, дори най-крайните. А Костадинов е болезнено амбициозен, дори патологично амбициозен. Прибавете към това очевидния нарцисизъм и картината ще стане още по-пълна.

 

Хитлер произхожда от обикновено семейство, майка му е била прислужница в заможно еврейско семейство. Сталин също е израснал в бедно семейство на обущар и само неистовата му амбиция да се измъкне от тази среда му помага да стане това, което е станал.

 

Неслучайно за Тодор Живков бе заснет филм „Човек от народа“, а Борисов навсякъде разказва, че като малък ядял филии с мас.

 

Путин също е от бедно семейство, но попаднал на хора от КГБ, на хора от ъндърграунда и станал… президент.

 

Той мрази лидерите на ПП, но не толкова, защото са прозападно ориентирани и не боготворят Путин, а защото им завижда. За всичко. Но най-вече, защото те носят новото в политиката, а той се е вкопчил в старото, лъхащо на мухъл.

 

За хора като Костадинов да се окажат по върховете на властта, е все едно човек от съветското подобие на кола Запорожец да се окаже в кожения салон на Мерцедес S класа, с шофьор и охрана от НСО, с резиденция и правителствен самолет. За хора като Костадинов това изкушение е по-силно от кокаин и хазарт, взети заедно.

 

Приказките за това, колко го вълнуват националните интереси, цените на тока, хляба и горивата са за виниловите трансперанти край стъпалата към политическия Олимп. Те минават през периоди на „златен пръст“, тайни договорки, „патерица“ на партия-хранилница, зависимости от задкулисието и пр. Разбира се всичко това ще бъде отричано, ще бъдат заплашвани медии и опоненти със съд, ще се редуват опровержения с право на отговор. Такива се реалностите, но за тях говорят и пишат шепа медии и журналисти.

 

Обществена тайна е, че в България, както в Русия на Путин, се прави кариера и се става мултимилионер, когато си фактор в политиката.

 

Не, не е луд Костадин Костадинов. Пресметлив и обсебен от желанието за власт е. Непрекъснато заявява, че партията му ще бъде първа на изборите, че ще управлява самостоятелно, т.е. той ще е едноличен владетел в България. Това няма как да се случи, но самоувереното му поведение му гарантира парче от баницата. Блажно и голямо парче.

 

Костадинов има нужда от тълпата и затова я ухажва и прелъстява. След това ще дойде времето да я контролира и манипулира. Ще отиде още по-далеч, дори до крайности, ако обществото му предостави такава възможност. Не сте забравили обещанията му да му бъдат бесени русофобите по улиците, да се открият лагерите като този в Белене и прочие „екстри“ на неговия модел…

 

Затова трябва да сме нащрек. Историята е пълна с примери, когато уж загрижен за народа политик, се превръща в палач. Подобна метаморфоза е възможна, когато въпросния политик е обсебен от безумни амбиции, мегаломания и параноя.

 

Накратко: Костадинов иска власт и всичко, което тя дава. Но дори дори да си готов на всичко в името на това, пак трябва да се съобразяваш с някои граници. Тази сутрин Костадинов-Копейкин заяви, че Русия ще спечели войната срещу Украйна и това щяло да е справедливо. Макиавели казва, че политикът трябва много да внимава какво изрича, за да не се бои след това от отмъщение.

 

И най-мъдрият си е малко прост, - на свой ред ни учи Александър Островски.

 

За кого се мислиш, - пита огледалото всяка сутрин.

 

Найден Иванов

 

...........................................................................................................

 

* Г-н трите К - Костадин Костадинов - Копейкин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 32329 |23.07.2022 А къде са босовете на трите партии, скочили срещу лицемерието? Няколко примера . 0| 41775 |22.07.2022 Трите смърти на статуквото: Промяната така и не разбра с кого си има работа! . 36| 40202 |06.02.2022 Борисов – тревопасният вълк . 45| 16458 |11.04.2021 Писмо до новите: Мутрите са още вътре, забравихте ли ги?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads