Реклама / Ads
7| 3590 |16.02.2021 НОВИНИ

Коларов: Заведенията не работят по политически причини, заради европейските средства

.
Заведенията не работят не по медицински, а по политически причини. Всичко е заради европейските средства за компенсация, заяви председателят на Сдружението на заведенията у нас Емил Коларов.
 

„Вече е очеизвадно за всички, че проблемът с това, че нашите обекти не са отворени не е медицински, той е икономически и политически. Ако беше медицински нямаше да бъдат отворени ресторантите на хотелите, които работят по абсолютно същия начин, по който работеха заведенията извън хотелите преди да ги затворят“, обясни той по bTV.

 

„Проблемът в момента е, че за нашия бранш има отпуснати европейски средства за компенсация и за помощ на персонала, като те не могат да бъдат ползвани за големи обекти .Управляващите избират ние да сме изкупителната жертва“, коментира Коларов.

 

Той уточни, че помощта, която се дава, е по европейски програми. Тя не идва от бюджета на държавата. Той обърна внимание, че не е вярно твърдението, че някой работи, за да може ресторантьорите, оставайки си вкъщи, да получават пари.

 

„Не е вярно и това, че колегите в бранша са взели 720 лева. Друга неистина е, че при ресторантьорите минималната заплата е 720 лева. Минималната заплата в нашия бранш миналата година стана 800 лева“, посочи той.

 

Разцепвали се в момента заведенията от доставки за вкъщи. Според Коларов това изобщо не било вярно.

 

„Това са абсолютни митове, има огромен спад и в този сектор, касаещ доставката на храна по домовете“, категоричен бе той и предупреди, че в случай заведенията не отворят на 1-ви март, както им е обещано, ще настояват и за компенсации за цялото време, през което няма да работят.

 

Председателят на Сдружението на заведенията сподели, че има информация, че хора от щаба и властите посещават нелегално ресторантите, но не била на 100% достоверна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 3372 |04.02.2021 Заведенията: Защо отварят молове и фитнеси, а нас не? . 33| 4033 |31.01.2021 Ресторантьорите се отказаха от протестно отваряне на заведенията на 1 февруари . 25| 4981 |25.01.2021 Радан Кънев: Проблемът не е, че ресторантите не работят. Никъде в ЕС няма толкова слаби компенсации . 29| 4616 |25.01.2021 Задава се разхлабване на мерките. Здравният министър се среща с представители на заведенията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads