Реклама / Ads
9| 6412 |30.03.2012 НОВИНИ

Комисията подхваща случая “Хохегер”

.
След повече от час оспорван дебат от кого да изискат информация, членовете на комисията “Хохегер” решиха да бъдат изискани данни, свързани с договори, страна по които е австрийският гражданин Петер Хохегер, не само от институции, но и от лица, свързани с него.
 

  

Предложението беше направено от Ангел Найденов и беше прието единодушно. Комисията отхвърли предложението му изисканите материали да бъдат не само от периода на управление на Тройната коалиция, а от 2005 г. насам, включително и сегашния период. От мнозинството се аргументираха с това, че ако бъде разширен периодът, комисията ще излезе от предмета на работа, за който е създадена.

 

Взето беше решение документи да се изискат от Сметната палата, Министерски съвет, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Агенцията за обществени поръчки, Агенцията за държавна финансова инспекция, Прокуратурата, както беше предложено от председателя на комисията Димитър Главчев от ГЕРБ, а също и от Министерство на външните работи, Национална разузнавателна служба, ДАНС, фирмата „Хохегер-България" и „Актив Груп", Агенцията по вписванията, което беше предложено от представителя на Атака Венцислав Лаков.

 

Отхвърлено беше настояването на Ангел Найденов от БСП да бъдат искани информации и документи и от Росица Велкова, която е била съуправител на Хохегер и съсобственик чрез компанията си, Юлиана Николова - член на борда от съветници, и Ивайло Георгиев - служител в българското представителство на фирмата на Хохегер.

 

Аргументите на мнозинството за отхвърляне на това предложение бяха, че още е рано да бъдат викани или определяни физическите лица, от които да се изисква информация по случая. Нека първо да получим официалните документи от институциите, категорични бяха представителите на ГЕРБ.

 

Дарин Матов също зае тази позиция, като подчерта, че е по-редно първо комисията да получи информации от институциите и ако тя насочва към физически лица, тогава да бъде изискана от тях.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6921 |29.03.2012 Здравният министър подхваща цените на лекарствата . 15| 7718 |25.03.2012 Комисията по досиетата се превърнала в нова ДС . 20| 5575 |23.03.2012 Анкетна комисия подхваща злоупотребите с лекарства . 53| 6135 |22.03.2012 13 депутати подхващат скандала “Хохегер”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads