Реклама / Ads
5| 2905 |16.05.2023 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Мария Габриел е поредният човек употребен от Борисов, който ще "изгърми"

.
Нинова: ГЕРБ има сбъркана концепция за съставяне на правителство Източник: БГНЕС
”ГЕРБ има сбъркана концепция за съставяне на правителство”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ”Лице в лице” на БТВ.
 

Тя подчерта, че на разговори с БСП Борисов е обещал, че бюджетният дефицит ще бъде над 3%. "Това означава, че няма да се режат социални плащания. След един час на сраща с ИТН от ГЕРБ има обещаха, че дефицитът ще е под 3%. Можем ли да им вярваме?"

 

"Това е несериозен политически подход. Ние предложихме първо да има разговори за програма, после за срокове и едва тогава за премиер и за министерства."

 

По думите на Нинова Борисов е заплашил ПП-ДБ на преговорите с тях, казвайки им, че ако не се съгласят на условията, поставени от ГЕРБ, тогава ще разговарят с БСП, на което Кирил Петков „се е вързал и почнал да хленчи“.

 

"Борисов ни използваше като заплаха, за да притиска ПП-ДБ. Вчера обаче преля чашата – те поискаха да ни ползват за параван, защото тези 23 гласа са им необходими, за да водят политика, която е вредна за българския народ", обясни още Нинова.

 

Според нея в скоро време лидерът на ГЕРБ ще изпадне в позиция, в която никой няма да иска да говори с него. Относно кандидатурата на Мария Габриел за премиерския пост Нинова посочи, че бившият вече еврокомисар ще стане поредният човек, който ще "изгърми" и ще бъде употребен от Борисов за личните му интереси.

 

Тя подчерта, че не е имало нито предварителни уговорки, нито разпределяне на министерства.

 

За историите с главния прокурор, лидерът на БСП подчерта, че "на мен ми прилича на сблъсък на две лобита за овладяване на Главната прокуратура".

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3036 |16.05.2023 Вижте кога ПП-ДБ ще решат дали да подкрепят Мария Габриел . 6| 2836 |16.05.2023 Ева Майдел вероятно ще наследи поста на Мария Габриел в Брюксел . 3| 2812 |15.05.2023 Венко Сабрутев: Не е въпросът коя е Мария Габриел, а кой седи зад нея. Кой ще нареди кутийките . 3| 2924 |15.05.2023 Ударни разговори преди връчването на първия мандат: Мария Габриел сяда на масата за преговори с ДПС, БСП и ИТН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads