Реклама / Ads
3| 3120 |16.01.2023 НОВИНИ

Корнелия Нинова: На лидерската среща между партиите ще се реши дали ще има правителство

.
Корнелия Нинова
Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза по БиТиВи, че е по-добре лидерите на всички партии да се съберат на среща, за да се знае ще има ли не правителство до края на седмицата. Според Нинова ще бъдат обсъдени пет ключови точки, след които ще стане ясно дали ще има правителство. Шансът за съставяне на кабинет Нинова определи като ”трудно, но не и невъзможно.”
 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи, че при свикването на тази среща БСП няма да предпоставят нищо. Според Нинова е важно да стане ясно дали лидерите искат съставяне на правителство и да се какво ясно ще се свърши. Петте ключови точки, които ще бъдат обсъждани са: какъв ще е съставът на кабинета и до кога ще бъде неговото действие; каква ще е формулата за взимане на решения – да е чисто и да е ясно как ще се взимат; без поставяне на червени линии и съобразяване на БСП с другите формации. Нинова е категорична, че БСП не иска България да губи повече време.

 

Нинова е категорична, че бъдещо правителство с мандат на БСП може да прегласува

ангажимента за изпращане на оръжие за Украйна. Нинова изтъкна, че трябва да се търси  линия на обединението между партиите. Ключова е темата за разглеждането на бюджета. левицата има план, който ще обедини другите партии. За БСП приоритет са социалната политика, доходите, инфлацията, увеличението на живота и на цените. Нинова посочи, че приоритет на бъдещо правителство трябва да са темите, свързани с: Шенген, приеманане на законите по ПВУ, защото държавата ще загуби средства. БСП подкрепя еврозоната, но има резерви заради приемането на Хърватия и новата ситуация в страната.

 

Радев е препоръчал на БСП да се разберат с другите партии парламентът да работи възможно най-дълго за приемането на необходимите закони, за да може страната ни да влезе в Шенген. БСП ще подкрепят закони, които не противоречат на конституцията на България. БСП ще се съобразяват със ситуацията и времето.

 

Нинова посочи, че до 20-ти януари очаква от всяка парламентарна група да внесе поправки в различни проектозакони между първо и второ четене. Тя очаква по-висока избирателна активност с връщането на хартиената бюлетина, защото това е възможно да е в полза на БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3224 |16.01.2023 Даниел Лорер: Ще участваме в лидерската среща, предложена от БСП . 5| 3041 |16.01.2023 За ЧРД на Корнелия Нинова: Последен шанс за правителство, Радев връчва мандата на БСП . 6| 3137 |08.01.2023 Корнелия Нинова: Подготвяме се за правителство, ако ни бъде връчен мандатът . 3| 3015 |14.12.2022 Нинова: На въпроси “Ако…” няма да отговаряме. Когато ПП предложат, ще решим какво да правим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads