Реклама / Ads
37| 7164 |17.07.2012 НОВИНИ

Кръгът "Костов" аут от листите на СДС; мислел нова партия

.
Ив. Костов
Слух отлюспва Мартин Димитров и Ваньо Шарков. СДС е като кошер след вота за лидер - ври и кипи. Едно е сигурно след победата на д-р Емил Кабаиванов - синята партия окончателно къса с Командира.
 

И куп депутати от СДС, които са в сегашния парламент и са поддръжници на ДСБ, догодина ще трябва да се простят с жълтите павета, пише в. Стандарт. В новите листи най-вероятно няма да попаднат Мартин Димитров, Димо Гяуров, Ваньо Шарков, Кирчо Димитров, Цветан Костов и Мишо Михайлов. И така Синята коалиция ще бъде погребана. Новият лидер на СДС и кмет на Карлово е върл противник на съюза с Иван Костов. Кабаиванов ще работи за възраждането на СДС. Очевидно има и гръб на "Раковски" 134, за да го направи. Щом спечели битката за шефския стол с 3941 срещу 3652 гласа за опонента си Ваньо Шарков - или 51,9% срещу 48,1%.

Кръгът "Костов" в СДС замисля нова партия, носи мълвата из "Раковски" 134. Хората около Ваньо Шарков и Мартин Димитров, които бяха радетели на Синята коалиция, планират да се отлюспят, е най-горещият слух след изборите за нов син лидер. Двамата депутати обаче отричат. А според седесари Шарков и Димитров нямат и капацитет да направят партия. Все пак, ако цъфне ново "разклонение" на СДС, не е изключено отцепниците да се присламчат към десния проект на Командира. По-малко вероятно е да отидат при Кунева, коментират седесари. Според залаганията на "Раковски" най-вероятно е загубилите лидерската битка да не предприемат радикални ходове. Да си останат в СДС - дори с риск да са аут от депутатските листи. И да чакат силите да се обърнат. Или 
да извадят друг коз - жалби срещу избора  на д-р Кабаиванов. Те могат да проточат съдебната му регистрация като лидер. И да стане така, че, в крайна сметка, старият шеф Мартин Димитров да реди листите. В сряда, 18 юли, е следващото дело, на което ще стане ясно дали съдът ще регистрира временното ръководство - Борис Марков и главния секретар Константин Арабаджиев. Преди седмица адвокат на Найден Зеленогорски им попречи да се впишат.

Ден след избора на "Раковски" 134 вече падна първата оставка. Вчера напусна зам. главният секретар на СДС Христо Панчугов. "Не мога да работя с новото ръководство", каза той пред "Стандарт". Ако не го бе направил, го очакваше наказание. Причината - в деня на вота снимал с таблета си кой отива да гласува в Кърджали. Панчугов очаква да има и други оставки. По принцип новият лидер има право да си избере шеф на предизборния щаб и главен секретар. В момента на тези длъжности са Борис Марков и Константин Арабаджиев от столичната организация. И двамата най-вероятно ще запазят постовете си. Зам.-шефовете на СДС пък не могат да се пипат, тъй като се избират от различните районни организации. Запознати твърдят, че Кабаиванов има негласно споразумение със столичани, част от които го подкрепиха на балотажа. Новият шеф бил обещал да остави софиянци сами да редят депутатските си листи и да не им се бърка. А това ги устройвало идеално.

Вътрешната комисия в СДС проверява и сигнал за изборна секция в Пловдив, в която е била изцяло подменена като членове. На първия тур са били едни хора, на втория - други. Там има 39 гласа за Шарков и 5 за Кабаиванов. Най-вероятно вотът няма да се вземе предвид, защото за промяната не е бил уведомен никой.

В ДСБ е доста по-спокойно от СДС. Командира е подозрително спокоен за своето бъдеще. Усилено се говори, че три-четири месеца преди парламентарните избори догодина може да се прегърне с Меглена Кунева и нейната "България на гражданите". "Никак не е случайно, че композиторът Стефан Димитров отиде при нея. Той бе един от най-верните хора на Костов", коментират в парламентарните кулоари. Преди това общинските съветници на ДСБ Прошко Прошков и Христо Ангеличин също смениха Костов с Кунева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 116| 7751 |20.06.2012 Oтец Евгени: Хомосексуалистите са болни, замеряйте ги с камъни . 5| 6165 |11.06.2012 Волейболистите взеха виза за Лондон, Стойчев казва днес дали остава . 14| 6083 |03.05.2012 Подарък над 35 евро в Германия забранен за журналистите . 212| 5606 |11.03.2012 Свалянето на ДДС е изгодно на монополистите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads