Реклама / Ads
16| 4855 |16.08.2023 НОВИНИ

Кремъл планира да отреже мобилните комуникации и интернет в Русия

.
Властите в Русия планират да установят пълен контрол над мобилните телекомуникационни мрежи и интернет в страната и напълно да ги спрат, съобщи руското издание “Комерсант”, цитирано в доклада на Института за изследване на войната.
 

Според информацията руските власти обмислят изменения в руската стратегия за развитие на комуникационната индустрия, които ще създадат механизъм за споделяне на честоти между правоприлагащите органи и гражданските комуникационни оператори и ще им позволят да поемат пълен контрол върху съвместно използвани честоти в случай на обявена извънредна ситуация.


"Комерсант" пишат обаче, че според експерти е възможно споделянето на честоти да подобри и качеството на мобилните комуникации "в мирно време“, тъй като това ще даде достъп на операторите до предварително ограничени честоти, които в момента се използват само от руските власти.


Не е никак малко вероятно руските власти да се опитват да въведат такива механизми, за да упражняват по-голям контрол върху комуникационните мрежи и по-широкото информационно пространство и да затягат хватката на руската пропагандна машина в страната.

 

В анализа се посочва още, че свързани с "Вагнер" източници правят опити да подкопаят други частни военни компании, свързани с Министерството на отбраната. Няколко руски и беларуски вътрешни източници заявиха на 15 август, че слуховете, които в момента се разпространяват за предполагаемото прехвърляне на командири на Вагнер към ЧВК "Редут“ на руското МО, са "неверни".


Вътрешните източници нарекоха слуховете "мечта“ на руското МО и отрече, че командирите на Вагнер се прехвърлят към "Редут“ и вместо това продължават да изпълняват задачи като част от ръководството на Вагнер.


Свързани с частната армия източници и самият Евгений Пригожин по-рано остро критикуваха "Редут" и негови съставни части на фона на напрежението между Пригожин и ръководството на руското военно министерство по време на битката при Бахмут. 


Язвителните коментари около информацията за евентуалното прехвърляне на командири в "Редут" предполага, че "Вагнер" продължават да се интересуват от подкопаване на различни органи, свързани с Министерството на отбраната и ведомството все още се опитва да консолидира контрола върху други ЧВК, свързани с руски бизнесмени и предприятия. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 3664 |15.08.2023 Генерал Бен Ходжис: Крим е ключов за Русия, падне ли, Кремъл ще плюе на Донбас . 10| 2613 |15.08.2023 Кремъл спира да доставя резервни части за военната ни техника . 10| 14533 |15.08.2023 Защо случващото се в Нигер е важно за България? Креатурите на Кремъл у нас го знаят . 9| 2815 |12.08.2023 ЕС вече е доставил на Украйна 224 хиляди от планираните общо 1 млн. снаряда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads