Реклама / Ads
13| 5429 |30.03.2011 НОВИНИ

Лечков: Залагам и двата си хотела, че няма да ме осъдят

.
Й. Лечков
Ще спечеля още на първия тур, сигурен е сливенският кмет.
 

Делото срещу мен приемам несериозно, защото прокурорът е некадърен и няма да спечели срещу мен нито едно дело, казва в интервю за 24 часа сливенският кмет Й. Лечков. Не се смятам за оправдан, а за невинен, дори вече 1 г. съм жертва на прокурора. По-лошото е, че с измислици миналото лято той ме отстрани от длъжност, а така пожертва и целия град, защото не можех да си върша работата по важни проекти за Сливен. А 10-ото обвинение за безстопанственост на военните имоти? То е за бившите казарми, за които година и половина всяка седмица висях пред кабинета на министър Николай Свинаров и накрая общината ги получи съвсем издънени. Двата си хотела залагам, че по нито едно обвинение няма да съм осъден.

Някои са учили за политици и управници, но не стават за тази работа, хората не ги искат
. Първият мандат за мен беше голямо предизвикателство, защото се бях доказал в спорта и в бизнеса. Доказвам се и като кмет всеки ден. Това е тежък товар, но съм поел отговорност и ще изведа Сливен напред. Кметът трябва да е добър стопанин и да събере подходящ екип, иначе най-големият му враг може да е администрацията. След два мандата имам очи да гледам хората и казвам - ето, познавате ме и като кмет, предлагам ви да работя за вас още 4 г. От 1 г. работата ни закуца, даже спря заради проблеми с изпълнителя на водния цикъл, с прокуратурата. Бях поставен с вързани ръце пред разкопаните улици, но хората се ядосват на кмета и не вникват в истинските причини. Въпреки всичко в голяма част от града е подменена подземната инфраструктура - водопреносна мрежа, оптичен кабел, газопровод, улично осветление. Когато започнах това, предупреждаваха ме, че съм луд да правя нещо, което ще се оцени след 50 г. Подценяваха ме като прост футболист, но се нагърбих да променя града. И това постепенно става.

Ще спечеля още на първия тур. А в общинския съвет с ГЕРБ ще имаме 20 от 33 места. Имаме доста работа до изборите, но ще успеем. Нямам дилема дали ГЕРБ ще ме подкрепи, или аз ще подкрепя ГЕРБ. Аз играя като независим и имам честна позиция. Като футболист съм играл за България, носил съм 50 пъти националната фланелка. И когато звучеше химнът, аз съм бил много повече от всички партии, взети заедно. Защо трябва да отивам в някоя партия? Да й преливам авторитет?, пита Лечков в 24 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5874 |01.03.2011 Тр. Трайков: Залагаме акциите на “Белене”, докато изплатим заема . 11| 4498 |04.02.2011 Лечков: И от този панаир ще изляза читав . 26| 5363 |13.01.2011 Дончева: Двата лоста на властта са спецслужбите и медиите . 14| 7024 |18.12.2010 Трайков: Затворили сме излишно двата блока на АЕЦ „Козлодуй”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads