Реклама / Ads
0| 3195 |09.02.2023 НОВИНИ

Любомир Аламанов: За старите политици е смешно, че липсата на правила е равно на правото на силния

.
Любомир Аламанов
В своя профил в социалната мрежа Фейсбук ПР-експертът Любомир Аламанов написа, че липсата на правила и спазването им води до беззаконие. Неговият коментар е по повод убийството на психолога Иван Владимиров.
 

ПР-експертът Любомир Аламанов казва, че политиците са били безучастни, когато преди време гражданите са оповестили, че институциите работят, "само когато "някой им се обади." Аламанов заяви, че дори част от стари политици са се смеели. Риторичният въпрос, който задава Аламанов, е: "Сега смешно ли ви е? Нещастници. Вие сте виновни за поредния загубен живот, само защото "полицията нищо не може да направи".

 

Ето пълния текст на публикацията на Любомир Аламанов:

 

Когато пишехме и говорехме, че трябват реформи в институциите, старите политици се смееха. Когато пишехме и говорехме, че трябва да се вземат мерки срещу бездействието на институциите, старите политици се смееха. Когато пишехме и говорехме, че трябват закони, конвенции, правила и всичко друго, което да гарантира нормалния човешки живот, старите политици се смееха.

 

Когато пишехме и говорехме, че бездействието на полицаи, следователи и прокурори трябва да се наказва, старите политици се смееха. Когато пишехме и говорехме, че вербалното насилие е огромен проблем, старите политици се смееха. Когато пишехме и говорехме, че вербалното насилие може да доведе до физическо насилие, старите политици се смееха. Когато пишехме и говорехме, че 15 години застой ни връщат в джунглата на насилието, старите политици се смееха.


Когато пишехме и говорехме, че липсата на правила е равно на правото на силния, старите политици се смееха. Когато пишехме и говорехме, че простотията и чувството за безнаказаност на най-високо ниво поражда простотия и чувство за безнаказаност навсякъде, старите политици се смееха. Когато пишехме и говорехме, че всеки пореден случай на битово насилие няма да е последен, старите политици се смееха.

 

Когато пишехме и говорехме, че институциите работят, само когато "някой им се обади", старите политици се смееха. Когато пишехме и говорехме, старите политици се смееха.
Сега смешно ли ви е? Нещастници. Вие сте виновни за поредния загубен живот, само защото "полицията нищо не може да направи".
---------------
Преди няма и три месеца в национален ефир застреляният снощи психолог казва следното: „Аз имам съсед, който според мен има ментално отклонение. Аз нямам уредба вкъщи, нямам телевизор, нищо не правя вкъщи освен, че работя на компютъра и между 2 и 4 чат-пат се движа на компютърния стол. Той ми залива вратата с машинно масло, хвърля ми яйца по прозореца, защото аз съм му вдигал шум и не можел да спи. Аз мога да се закълна във всичко свято, че съм най-тихият човек на света и по-тих от това няма как да бъда. Ходих много пъти в полиция, казват, че нищо не може да се направи. А това е бивш полицай, който най-вероятно има и оръжие. И аз също не знам дали утре няма да съм поредният такъв случай на застрелян, просто защото на него му е превъртяло“.
Тогава седи до Милена Шаркова, съпруга на убития Емил Шарков, която напомня, че през 2013г. мъжът й беше застрелян от друг луд. Коментират убийство, извършено по онова време (ноември 2022г.) от бивш военен (трети луд), скарал се със съседа за някакъв ремонт.


И тримата луди в тая история са въоръжени. И живи и здрави, единият е в затвора. Трима от четиримата нормални са застреляни. МВР вика нищо не може да се направи.
--------------
Сега разбирате ли как обърнаха държавата ни на джунгла, а нас на животни, които да се бием за живота си? Това ли искаме за бъдещето? Това ли искаме за децата? Сега разбирате ли защо децата бягат? Разбирате ли?
Да почива в мир! Съболезнования на близките!




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2968 |07.02.2023 Инж. Шопов: Рискови при земетресения са старите центрове на големите градове . 2| 2995 |01.02.2023 Любомир Каримански бил разочарован от поведението на народните представители . 3| 8340 |27.01.2023 Любомир Аламанов: Истерията на ГЕРБ-СДС ги превръща в малки нерончета, радващи се на горящия Рим . 3| 3231 |25.01.2023 Аламанов: Ниската избирателна активност не е функция на машините, а на отвращението от политическите сили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads