Реклама / Ads
1| 3250 |07.10.2022 НОВИНИ

Любомир Стефанов: По-скоро страната отива към нови избори, политиците не са си научили уроците

.
Любомир Стефанов
По-скоро страната отива към нови избори, защото политиците не са си научили уроците. Това коментира по Нова Нюз политологът Любомир Стефанов.
 

„Политиката без диалог е изключена. Политиката от древни времена се разбира като начин на преговори в общността за избиране на такъв, който да облагодетелства всички. Когато партизанстваш и радикализираш гражданите на войнстващи племена или агитки, не можеш да очакваш обратен резултат. Колкото и пъти да ходим на избори и да се държим по този начин, резултатът ще бъде този”, заяви Стефанов.

 

Според него „Продължаваме промяната” изглеждат „като сърдити деца, на които са им откраднали захарното петле”. А ГЕРБ от своят страна се опитват да демонстрират държавнически подход, зад който прозират ясни намерения – да не се отстъпва лидерството.

 

Любенов обаче припомни какво се е случило с Реформаторския блок и с Патриотичния фронт в такава ситуация. „Всички останали имат не 1 на ум, а 21 на ум”, коментира Любенов. „Лидерите са тези, които поемат отговорност да съградят това, което съсипваха последните години. Да бъдат така добри и да поемат отговорност за безобразното си поведение, което ни доведе дотук”, каза Любенов.

 

Той припомни, че досега третият мандат винаги се дава на третата политическа сила, която след тези избори е ДПС. „ДБ има шанс да направи нещо, но това е свързано с намирането на четвърти, защото трима очевидно не стават. Това ще е много сложно ходене по бръснача”, коментира Любенов.

 

Той коментира и президента. „За насипното състояние, в което са българските политици не малка заслуга има и президентът. В момента се опитва да поправя грешките си, но е малко „след дъжд качулка”, каза Любенов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5521 |06.10.2022 Любомир Аламанов: Едни павета не могат да подредят, тръгнали държава да управляват . 0| 3085 |02.10.2022 Любомир Стефанов: Партиите не успяха да надскочат себе си . 1| 26457 |30.09.2022 Любомир Аламанов: Добра новина: Вече нищо не зависи от ГЕРБ . 8| 4380 |27.09.2022 Любомир Аламанов: Кампанията е доста слаба, обещанията са смешни, обзема ме чувство на срам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads