Реклама / Ads
6| 3294 |13.02.2023 НОВИНИ

Люк Скайуокър: Аз съм войник на Володимир Зеленски, ще направя каквото каже

.
Източник: личен архив
В ексклузивно интервю за европейската редакция на POLITICO актьорът Майк Хамил, изиграл ролята на Люк Скайуокър в Междузвездни войни, заяви, че позицията му на посланик на проекта "Армия от дронове“ на платформата за набиране на средства United24 е най-важната роля, която някога е играл.
 

Той участва в поредица от инициативи, за да подкрепи Украйна в борбата й срещу "империята на злото“ на Владимир Путин.

 

"Аз съм актьор, занимавам се с илюзия и фантазия“, разясни той от къщата си в Малибу, Калифорния. "Аз съм като съвременен придворен шут.“ Но ролята да помагам на Украйна "е много по-значима от това, което съм свикнал да правя. И аз се радвам да го направя.“

 

Освен това Хамил отбеляза, че е не само посланик, но и "добър войник“ и ще направи всичко, което Володимир Зеленски (или неговият екип за набиране на средства) поиска от него. — Изпълнявам заповеди — каза Хамил.

 

POLITICO разкри миналата седмица, че Хамил продава подписани плакати, за да събере пари за поддържане на доставките на дронове на украинската армия. Това фактически е завръщането на джедаите – Хамил разкри, че не е продавал предмети с автограф от 2017 г., когато излезе "Междузвездни войни: Последните джедаи“. "Това просто не е нещо, което правя“, отбеляза той.

 

Проектът "Армия от дронове“, на който Хамил е посланик, включва доставка и поддръжка на дронове, както и обучение на пилоти, като дроновете се използват за наблюдение на фронтовата линия.

 

Това е съвместно предприятие между украинските въоръжени сили, Министерството на цифровата трансформация и платформата за набиране на средства United24, която беше създадена от Зеленски и досега е събрала повече от 252 милиона евро.

 

"Дроновете са толкова жизненоважни в този конфликт. Те са очите в небето. Те защитават границата, наблюдават“, обясни Хамил, добавяйки, че Русия използва дронове, за да атакува цивилни, докато Украйна ги използва като разузнавателна подкрепа за събиране на информация.

 

Актьорът подчертава, че за него е "чест“, че Зеленски лично го е помолил да се включи. "Не съм свикнал световните лидери да се свързват с мен“, отбеляза той.

Но той е свикнал да заема политическа позиция.

 

Наричайки себе си "демократ през целия живот“, Хамил е много активен в Twitter с подкрепата си за американските демократи и критикува бившия президент Доналд Тръмп.

 

"Всеки демократ, който ме помоли да им помогна в кампаниите им, участвайки в Zoom и изяви... казах "да“ на всички тях“,  заяви Хамил, преди да добави гордо, че веднъж е получил писмо от президента Джо Байдън, въпреки че: "Аз го следвам в Twitter, но той не ме последва."

 

Но в момента политическият фокус на Хамил е върху Украйна и той казва, че се чувства "задължен“ да направи всичко, което екипът за набиране на средства на Зеленски поиска от него, "колкото и малко да е то“.

 

Зеленски благодари на Хамил с виртуална среща, в която президентът бе категоричен: "Светлината ще победи тъмнината. Вярвам в това, нашите хора вярват в това."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3373 |01.02.2023 Йорданова: Съдебната реформа няма да започне от 0. Създава се ”гъба двойник” на механизма за контрол на главния прокурор . 31| 3481 |12.01.2023 Володимир Зеленски увери, че ще осигури всичко необходимо на украинските войници в Бахмут и Соледар . 33| 4689 |11.01.2023 Украински войник от Соледар: Следващите 24 часа са решаващи . 17| 4235 |04.01.2023 Володимир Зеленски предупреди за предстояща масирани руска офанзива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads