Реклама / Ads
2| 3653 |08.01.2023 НОВИНИ

Майката на загиналата Хариет се страхува от Семерджиев

.
Георги Семерджиев Източник: БГНЕС
Диана Стефанович каза, че е виждала полицайката Симона Радева да патрулира много преди фаталния инцидент. Стефанович посочи, че има страх у семействата на жертвите, защото те мислят, че нещата са много сериозни и организирани. Семерджиев не е сам - има гръб. Покровителстван е и има хора, с които работи. Това заяви в ефира на Нова телевизия Диана Стефанович, която е майка на Хариет. Младото момиче загина при жестоката катастрофа на бул. ”Черни връх”.
 

Диана сподели, че е много преди инцидента многократно е виждала полицайката Симона Радева да патрулира в кв. "Дианабад". "Тогава се радвах, че има и едно момиченце в полицейския екип", сподели опечалената майка. Към момента Радева е свидетел по делото срещу Семерджиев и пред съда призна, че му е помогнала да влезе в апартамента си през балкона във фаталната нощ.

 

Диана Стефанович каза още, че поне по веднъж седмично ходи на лобното място на дъщеря си. "Полицаите казаха, че е била разчленена и аз смятам, че колкото е на гробищете в "Малашевци", толкова е и на мястото на катастрофата. Отивам там, за да си говоря с нея", сподели още почернената майка.

 

Според нея е странно, че не са предявени никакви претенции от страна на таксиметровия шофьор, чийто автомобил също бе пометен от джипа на Семерджиев при катастрофата. 

Симона Радева призна, че е занесла стълба в дома на Семерджиев: "Предполагам, че е обезщетен извънсъдебно - само това може да обясни поведението му", коментира от своя страна журналистът Слави Ангелов. И изрази съмнение, че покровителството върху Семерджиев не е свързано толкова с КАТ, колкото с "наркоорганизацията, с която той работи".

 

Направените около задържания проверки показали, че през годините той е "пазен по различни начини". „Например, за нарушения на пътя, вместо да се предават материалите към прокуратурата, тъй като престъпленията са по-тежки, той е наказван административно“, отбеляза Ангелов.

 

"Такива като Семерджиев има много. На мястото на инцидента във фаталната нощ се е появил и един военен прокурор. Защо можем само да предполагаме. Но съм сигурен, че не е бил изпратен официално от прокуратурата", каза още журналистът.

 

Диана Стефанович сподели още, че не мрази нито Семерджиев, нито предполагаемите замесени в случая. "Искам само справедливост. Посещавам всички дела и смятам да го правя докрай", каза още майката. И допълни, че в градския транспорт случайно срещнала майката на Симона Радева, която се разплакала, явно разпознавайки Диана.

 

Семерджиев ще отговаря за общо 5 престъпления, които са извършени на 10-ти юни и на 5-ти юли 2022 година. Мъжът е обвинен, че е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, т. е. три пъти над допустимата, тъй като ограничението е до 50 км в час. Той не притежава шофьорска книжка и е шофирал под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3218 |23.12.2022 Отнеха българско дете от семейството му в Испания, майката се бори да си го върне . 0| 3112 |28.11.2022 Прокуратурата иска постоянно задържане под стража за убиеца на майката с двете деца . 0| 4568 |15.11.2022 Майката на Сашко се прибира от чужбина. Детето се издирва и в крайните квартали на София . 0| 3297 |03.11.2022 Разкриха подробности около смъртта на майката и дъщерята в Бяла Слатина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads