Реклама / Ads
11| 4688 |14.10.2022 НОВИНИ

Манол Пейков опита да обясни на Александър Симов що е убиец и жертва, но Симов не разбра

.
Александър Симов, Манол Пейков
Коя е България, вашата България на БСП, клетите 9%, в чужбина са 2? Този въпрос зададе Манол Пейков от ДБ на Александър Симов от БСП. Той, обаче не му остана дръжен по БТВ и рече в същия тон: ”Извинявайте, от позицията на вашите 7% ли ми говорите!”.
 

Конфликтът между двата се разрази заради спор за войната в Украйна.

Повечето български граждани посрещнахме, подпомогнахме и се отнесохме човешки с бежанците от Украйна. Ако влагахме толкова страст, колкото по въпроса с украинските бежанци, щяхме да сме Швейцария на Балканите, започна Александър Симов.

„Българите изнесоха на гърба си бежанската криза“, добави Манол Пейков.

 

Въпросът за това дали украинският президент Володимир Зеленски да говори в българския парламент на откриването на новия парламент видимо подразни Симов. „Дразнещо е централният въпрос за откриването на НС да е дали Митрофанова ще присъства или дали Зеленски ще говори. Политизирането на протокола е начина на някои партии да изчегъртат основния проблем пред българското общество, като преследването на порочния модел на управление на ГЕРБ, обясни той.

 

„В Украйна се води битка между доброто и злото. Сесията на ООН гласува с огромно мнозинство, че анексирането е незаконно и Русия незабавно трябва да си изтегли войските от украинска територия. Това са фундаментални въпроси. Въпросът е ключов и за нас. България трябва да заеме мястото си сред цивилизованите държави. Затова тябва да дадем оръжие на Украйна“, подчерта Пейков.

 

„Плаши ме страстта на много хора, които смятат, че войната трябва да продължи“, призна Симов. Тук Манол Пейков го прекъсна и каза, че това го иска само Русия.

Той му припомни, че когато навремето Украйна става независима държава, тя се отказа от ядреното си оръжие, а Русия обещава да не я напада. Сега Русия я напада вероломно. Не можеш да преговаряш с терорист, няма как да се биеш с голи ръце срещу гаубиците. Само така се говори с такива хора – от позицията на силата“, посочи Манол Пейков.

 

„Колко време си представяте да продължи тази война?“, попита го Александър Симов. Колкото трябва – отвърна му опонентът му.

„Аз съм бил в Донбас и там мир нямаше, водеше се вътрешна война. Това е народ, който се защитава“, заяви Пейков.

 

„Хората искат България да не бъде забърквана в конфликт и да е на страната на мира“, подчерта представителят на БСП.

 

„Няма страна на мира, има страна на Ким Чен-ун, Даниел Ортега, Башар Асад и Александър Лукашенко. Това са хората, които подкрепят Путин. Целият свят каза думата си. Нашето място е при цивилизования свят“, развика се Пейков.

 

„Това, че светът има някакво мнение не значи, че България трябва да го следва. Ние трябва да сме на позицията да се спре войната“, отвърна му Симов.

„Няма как да се разсъждава по друг начин. Мирът ще настъпи, когато бъде изтласкан от Украйна и последният руснак“, обяви опонентът му.

 

„Аз говоря от името на нормалните български граждани, които не искат да заемаме страна, да гледаме собствените си проблеми“, каза Александър Симов.

Покрай войната, Симов и Пейков се счепкаха и за изборните резултати.

„Вие и вашите съмишленици отидете в Украйна и помагайте там за изтласкването, защо трябва да замесвате цяла България?”, попита Симов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3112 |11.10.2022 Шофьор с 3,6 промила опита да мине през ГКПП ”Капитан Андреево” . 2| 4434 |10.10.2022 Красимир Грозев: Едно от решенията е да се опитаме да намерим втора ръка изтребители . 0| 6901 |07.10.2022 Искрен Митев: ПП ще се опита да състави кабинет . 4| 2810 |02.10.2022 Мая Манолова: Изборите са референдум ЗА и ПРОТИВ войната - гласувах за мирна България!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads