Реклама / Ads
81| 6195 |26.02.2012 НОВИНИ

М.Манолова: ГЕРБ създава комисия за разправа

.
Мая Манолова Източник: Булфото
БСП иска оставката на здравния министър Стефан Константинов след скандала с цените на лекарствата и сътресенията в здравеопазването. Сблъсъкът между Първанов и Станишев е здравословен за партията столетница. ГЕРБ създава комисия за разправа чрез Закона за конфискуване на придобито имущество от престъпна дейност. Това каза Мая Манолова в предаването „На 4 очи” по Нова телевизия.
 

Депутатката от БСП заяви, че министър Константинов е децентрализирал търговете на лекарствата, което неминуемо е довело до тяхното поскъпване. В България бяха улеснени дистрибуторите да продават на още по-високи цени, което естествено повиши  цените на медикаментите, смята тя.

 

Оставката на Константинов е логичния финал след трусовете в здравеопазването, заяви още Манолова. Според нея министерството и касата не са си свършили работата и няма как да обвиняват някой друг. "11 пъти е променян закона за лекарствата по време на това правителство и бяха премахнати всички процедури, които можеха да дадат прозрачност за определянето на цените на лекарствата", обясни Манолова. 

 

Що се отнася до убийството на Мирослава от Перник, Манолова каза, че контракомисията, която бе създаде може само да замете следите и да прикрие грешките, които са допуснати.

 

На въпрос за незаконно придобитото имущество и хвърлената оставка на  Тодор Коларов като председател на комисията „Кушлев”, депутатката от БСП уточни, че на преден план излиза начина по който се избират хора, които да управляват подобни органи. „Притеснението ми е, че тези неограничени правомощия концентрирани в ръцете на един подобен орган за конфискуване на имущество ще създаде комисия за разправа”, заяви Манолова.

 

Запитанаи кой според нея ще е лидер на БСП - Първанов или Станишев, тя уточни, че не вижда никаква драма и това е само знак, че партията е модерна и нормална, защото се сблъскват едни авторитетни личност. Според Мая Манолова тази конкуренция е здравословна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6761 |26.02.2012 Поискаха създаването на Kонсултативен съвет по здравеопазване . 51| 8659 |25.02.2012 Бившият шеф на комисията "Кушлев" извивал ръцете на премиера . 75| 9296 |24.02.2012 Шефът на Комисията Кушлев драматично хвърли оставка . 119| 7870 |22.02.2012 Алтернативна комисия ще нищи полицейските гафове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads