Реклама / Ads
45| 4163 |12.01.2021 НОВИНИ

Марешки: Очаквам Радев да бъде изгонен с камъни

.
Веселин Марешки
Лидерът на "ВОЛЯ" е отчаян и търси мотивация да продължи да се занимава с политика. Той помоли хората да дадат шанс не на него, а на себе си и да не вярват на стари муцуни.
 

Това заяви самият Веселин Марешки в студиото на bTV след словесната си схватка с президента Румен Радев. Днес в кабинета на държавния глава влязоха парламентарно представените партии, за да вземат участие в консултациите, с които трябва да се уреди вота на предстоящите избори. Марешки и Радев обаче си размениха остри коментари.

 

"Съвсем възпитано му казах в началото истината в очите. Той не издържа и заприлича на онзи бивш кмет на Варна, който беше изгонен с камъни. Очаквам да му се случи същото", отсече Марешки.

 

"Тези консултации са безвъзвратно закъснели. Не може. Това е безсмислен пиар. Това упражнение е крайна демонстрация на некомпетентност и уплах от това да определиш датата на изборите. Не знаем кой му дърпа конците", отсече лидерът на "ВОЛЯ".

 

Той още веднъж посочи, че именно Радев е бетонирал ГЕРБ на власт. Другата остра критика е за "юмрукът":

 

"Излезе с протегната ръка и каза "Мутри вън!". Мутрите излязоха на площада. Той ги привика и уби протестите", категоричен беше Марешки.

 

Той отсече, че държавният глава не е свършил никаква работа, за да се справи с проблеми като картелите на горива или негласуването на неграмотни хора.

 

"Да каже нещо за безплатните лекарства на пенсионерите. Искахме среща с него. Канили сме го. Нито дума. 2017 г. предложихме видеонаблюдение на секциите при броенето. Виждате сега колко партии го повтарят", посочи Марешки.

 

Той определи острите коментари от страна на Радев като "негов стил":

 

"За съжаление такъв е стилът на президента. Той е така и с министър-председателя. Кой нормално мислещ човек ще определи днешната дата като нормално време за консултации за избори? То няма време", обясни позицията си лидерът на "ВОЛЯ".

 

"Вярвам на институциите - на ЦИК, на здравните власти, на Президентството. Чувствал съм се излъган на избри, но продължавам да вярвам. Не съм толкова доверчив. Но когато мога да проверя. Всички казват, че държавата е готова. Хората искат максимално бързо избори. На никого ли да не вярвам?", попита Марешки.

 

Той обаче нямаше отговор на въпроса как ще гласуват българите в чужбина, например - въпрос, който все още не е решен.

 

Марешки бе попитан и какво е свършил като зам.-председател на Народното събрание, който има и добра връзка с управляващите - "ВОЛЯ" е подкрепяла правителството в ключови моменти. Марешки обаче отсече:

 

"Инициирали сме консултации с управляващите, които не са ги приемали".

Той даде оценка 4.5 на кабинета.

 

"Единственият съм, който не се натиска да влиза в следващия парламент. Ако аз вляза, ще е по-добре за гражданите. Но виждате, че стари муцуни сега излизат като нови - пременени с други дрехи, като в приказките. Пак някакви социолози им надуват рейтинга. Това показва, че всички вярват на репликата на оня професор, който заяви, че 80% от българите са дебили", посочи още лидерът на "ВОЛЯ".

 

"Трудно ми е. Днес съм най-отчаян. Търся мотивацията да продължавам да се занимавам. Надявам хората да дадат шанс на себе си, да не вярват на стари муцуни, да се преборят за едно нещо", завърши Марешки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5067 |12.01.2021 Журналист: ГЕРБ се скриха след консултациите с Радев . 62| 27463 |12.01.2021 Скандал на ”Дондуков” 2! Марешки критикува остро президента, Радев отговаря иронично . 8| 3297 |12.01.2021 Патриот за консултациите на Радев с българите в чужбина: Риалити шоу . 4| 3278 |12.01.2021 ДПС поиска да чуе дата за вота, Радев отклони отговора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads