Реклама / Ads
8| 3296 |12.01.2021 НОВИНИ

Патриот за консултациите на Радев с българите в чужбина: Риалити шоу

.
Искрен Веселинов
Вчерашния ден на риалити шоуто "консултации при президента" беше посветен на консултации не със "сънародниците ни" зад граница, както услужливо пригласят медиите. Съвсем методично, за пореден път бе представена идеята за дистанционно гласуване. Всичко това гарнирано с много сълзливи обяснения как да се укрепва връзката с Родината.
 

Това написа в личния си профил във Facebook Искрен Веселинов от ВМРО. 


Патриотите решиха да бойкотират консултациите с държавния глава Румен Радев, който започна разговори за провеждането на парламентарните избори със заинтересованите страни. Миналата седмица президентът разговаря със здравните власти, представители на ЦИК и общините, както и с извънпарламентарните партии. Днес започнаха разговори и с политическите формации в парламента, като дискусията с управляващите от ГЕРБ не мина без престрелки. От ВМРО отказаха да участват. 


“Вчерашния ден на риалити шоуто "консултации при президента" беше посветен на консултации не със "сънародниците ни" зад граница, както услужливо пригласят медиите, а с лица зад граница, които имат български паспорти. Съвсем методично, за пореден път бе представена идеята за дистанционно гласуване (този път по пощите) и за премахване на лимита от 35 секции в страните извън ЕС. Всичко това гарнирано с много сълзливи обяснения как трябва да се укрепва връзката с Родината и затова ограничения за гласуване не трябва да има. 


Фасадата на тази поредна атака срещу Изборния кодекс е Великобритания, но същността е Турция. Защото, ако разделим, 17-те хиляди българи гласуващи на Албиона на 35 се получава число под 500 - т.е.една малка за България секция. 


"Желаещите" да гласуват в Турция обаче са винаги над 100 хиляди, а потенциално могат да достигнат дори 300. На тях ограничението, което Патриотите извоювахме през 2015 г. им пречи много, затова "патроните" им започнаха да извозват "избиратратели" през границата с автобуси. Сега със страха от ковид, това може да не им се получи. Не е чудно, че т.нар.ни "сънародници" в Турция държат само на гласуването като "връзка с България”. Никой не е чул там масово да се изучава български език например, да се създават училища, читалища, да се изучават народните ни традиции. Не! Ясно е, че тяхното намерение е просто да прокарват турското влияние в България, влиянието на Ердоган. Преди 4 години Обединени патриоти спряхме автобусите на границата и не позволихме в Българския Парламент да влезе още една турска етническа партия - ДОСТ. Днес няма да позволим никой да направи "подарък" от 10-15 депутата на новите-стари любимци на Султана - ДПС. Все едно ни е, защо иска да си купи тяхното благоволение”, написа Веселинов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3276 |12.01.2021 ДПС поиска да чуе дата за вота, Радев отклони отговора . 11| 4179 |12.01.2021 БСП и Радев не водят война . 8| 4276 |12.01.2021 Президентът се среща днес с ГЕРБ, БСП, Воля и ДПС. Патриотите отказаха поканата . 7| 3300 |11.01.2021 Радев се среща утре с парламентарно представените партии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads