Реклама / Ads
5| 3405 |12.06.2023 НОВИНИ

Д-р Мария Петрова: Болница ”Лозенец” не е единствената, в която има такива луксове. Чувала съм и за други

.
адвокат Мария Петрова Източник: Стопкадър: Нова телевизия
Болница ”Лозенец” не е единствената, в която има такива луксове. Чувала съм и за други. Ако разпитате, ще откриете подобни луксове.
 

Това заяви пред Нова телевизия д-р Мария Петрова, адвокат по медицинско право, във връзка с тайния луксозен апартамент в болница "Лозенец".

 

„Най-възмутителното е кратката ни памет. Преди няколко години излезе доклад, който показа, че в помещенията на бившата правителствена болница е имало видеонаблюдение и звукозаписи. Да ви припомня скандала с трансплантациите. Нищо не се случи там. Винаги е имало протести при смяната на ръководството на тази болница”, каза още д-р Петрова.

 

"Защитата на лични данни попада в обхвата на регламента и не можем да си позволим една болница - без съгласието на хората - да слагаме камери в болнични стаи, в съблекални. Отделно от това, скандалът с трансплантациите - оказа се, че в тази болница са трансплантирани хора отвъд закона. Започнаха едни привидни разследвания, които не вярвам, да са напреднали донякъде. Онези между 50-100 фиктивни хоспитализации, с които беше източена Здравната каса, какво се случва с тях?", попита специалистът.

 

По думите й в момента директорът на Здравната каса е свързан с нарушения в миналото, което е изключително проблематично.

 

Доц. д-р Спас Спасков, бивш директор на "Пирогов", от своя страна заяви, че правителствена болница все още е предпочитана от хора на високите етажи на властта.

 

"Тази болница по-скоро има традицията в обслужване на този тип хора, а това се постига с ограничаване на обслужаването на други хора. Когато една болница стане търговско дружество, нещата стават изключително проблематични. Изискването на специфична дейност на високо ниво не знам по какъв начин се заплаща", коментира специалистът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3672 |11.06.2023 Лекар за фамозния апартамент в правителствена болница: Срамно е! . 9| 3304 |10.06.2023 500 квадрата лукс: Прокуратурата погва тайнствен апартамент в болница „Лозенец” . 4| 2713 |09.06.2023 Тежка катастрофа във Варненско: Две деца и тяхната майка са в болница с опасност за живота . 5| 4742 |07.06.2023 Мария Габриел: Смяната на шефовете на НАП и ”Митници” са несравними със заявленията за чистки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads