Реклама / Ads
0| 2788 |11.07.2022 НОВИНИ

Мартин Димитров, ДБ: За около година България има нужда от експертно правителство

.
Мартин Димитров Източник: БГНЕС
За около година България има нужда от експертно правителство, което да реши най-важните въпроси. Идеята на технократския кабинет е да бъде от експерти и в него да не участват политически лидери. Това заяви пред БНР народният представител от „Демократична България“ Мартин Димитров.
 

Той уточни, че политическите формации, които го подкрепят, ще носят отговорност за него: „Затова предложението на ДБ е да се започне с една декларация за приоритети и да се види кой ще застане зад нея. Това може да бъде основата за създаване на мнозинство, което да подкрепи един такъв кабинет със срок на действие около една година“.

 

Димитров подчерта, че декларацията ще е насочена към формациите от четворната коалиция, която управлява досега: „ГЕРБ не са направили необходимите реформи и не са се променили, така че да могат участват в изпълнението на тези приоритети“.

 

Той изброи приоритети, които биха влезли в тази декларация - влизане в еврозоната, Шенген, мерки срещу инфлацията и мерки за стабилизиране на икономиката, защото се задава рецесия.

 

Според депутата от „Демократична България“ президентът Румен Радев трябва да проведе консултации с парламентарните формации, педи да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

 

„Няма как този парламент да приеме необходимите закони, свързани със средствата от Плана за възстановяване. Част от тях не са изготвени, камо ли да бъдат приети на две четения“, категоричен бе председателят на парламентарната комисия по икономически политики и иновации.

 

По думите му изказването на президента, че ще даде време на 47 Народно събрание да приеме тези закони, показва, че той е разбирал, че „трябва да се направи възможното този парламент да работи по-дълго, което минава през реализацията на третия проучвателен мандат“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2954 |07.07.2022 Василев: Възможно е в края на 2022 г. да имаме с около 3 млрд. лв. по-висок фискален резерв . 0| 2812 |06.07.2022 Александър Николов: В момента газовото хранилище в Чирен е запълнено на около 35% . 0| 3039 |06.07.2022 Мартин Димитров: Нарочно се правят интриги, за да няма мнозинство . 0| 3306 |04.07.2022 Радев пред "Локхийд Мартин": Да се мисли как България да не загуби отбранителните си способности

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads