Вторник, 17 Октомври 2017, 10:59
Frognews
0| 3290 |07.07.2016

Методи Андреев: Има сигнал срещу фамилия Кадиеви

.
Методи Андреев
Външен съм на темата енергетика. Идвам да обясня много неща, които не е имало как да каже. Съобщиха ми, че има сигнали свързани с дейността на фамилията Кадиеви. Не казвам, че те са виновни. Това обясни депутатът от ГЕРБ Методи Андреев по БТВ. Това става ден, след като самият депутатът Георги Кадиев в същата телевизия съобщи, че ГЕРБ не искат да се борят с корупцията и има много сигнали, като този за АЕЦ „Козлодуй” и столична община.

Андреев подробно обясни, как Кадиев превратно интерпретира фактите. В една телевизия казах, че не вярвам, че премиерът има 17 хиляди лева влог. Не вярвам и се оказа, че Борисов всяка година е обявявал нещо в декларацията си. Той няма 17 хиляди, а има други обявени суми. Ако аз вляза в стила на г-н Кадиев, ще се появят много по-интересни неща и мога да ги тълкувам в същия стил, както и той ги тълкува. Ето отчета за печалбата на една от фирмите на жена му „Енерджи съплай”. За разходите за една година са написани за външни услуги над 15 млн. лв. Всички останали разходи не дават и 2 на сто от сумата за външни услуги. Явно Кадиев има данни, че чрез външни услуги се източва фирмата, намалява печалбата и не се плащат повече данъци. Това са публични отчети дадени от агенцията по вписванията. Мога да си правя интерпретации, така както той направи за мен и моите думи. 


Бизнесът на семейство Кадиеви с атомната централа не е бил безметежен. Фирмите им са били привилегировани от другите. Ще проверим има ли в тези твърдения такъв вариант. Г-н Кадиев атакува и енергийния регулатор КЕВР. Цената на битовите и небтовите потребители е различна. Цената на битовите се запазва, а на небитовит се сваля. Имало е възражение от г-жа Кадиева, защото се намалява печалбата на фирмите за еленергия. При гласуване на закона за борба с корупцията Кадиев е гласувал против. Пред вас говори за борба с корупцията, а в залата гласува против, възмути се Андреев.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. До 2 години България трябва да решим съдбата на реакторите за АЕЦ Белене 0| 61 |17.10.2017 . „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата 0| 212 |17.10.2017 . Роми с колове пребиха жестоко трима горски край Стряма 0| 332 |17.10.2017 . На извънредно заседание парламентът ще разгледа промени в ГПК 0| 340 |17.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах