Реклама / Ads
4| 3852 |05.05.2021 НОВИНИ

Ще намери ли смелост Фандъкова да признае, че предпочита собствения си комфорт пред обществения интерес?

.
Методи Лалов Източник: БГНЕС
Кметът Йорданка Фандъкова от ГЕРБ/СДС отказа да преотстъпи временно ползваните от нея и приближените й служители от общинската администрация луксозни служебни автомобили, за да бъдат използвани за доставка на ваксините срещу COVID-19 до кабинетите на личните лекари от СО. Затова днес поискахме изслушването й в Комисията по здравеопазване и социална политика на СОС.
 

С предложение рег. № СОА21-ВК66-3610/15.04.2021 г. до кмета на СО групата на общинските съветници от „Демократична България“ в СОС поискахме общинската администрация да осигури транспорт – МПС и шофьори, за доставка на ваксини срещу COVID-19 до кабинетите на личните лекари на територията на общината. Целта на предложението ни беше столичните лични лекари да бъдат улеснени в грижата им за техните пациенти, както и да се преустанови унизителното положение висококвалифицирани лица да се редят на опашки пред СРЗИ вместо да извършват същинската си медицинска дейност.

 

Кметът Фандъкова вече 20 дни не намира за необходимо дори да отговори на искането ни, но по-лошо – не прави нищо, за да подпомогне личните лекари в процеса на ваксинация, за да получат гражданите по-бързо полагащата им се защита срещу опасния COVID-19. Междувременно това доведе до ескалиране на напрежението и дори до физически конфликти.

 

С оглед на това настояваме кметът Фандъкова да бъде поканена в следващото заседание на КЗСП, за да обясни на общинските съветници каква е причината да не осигури поискания транспорт.

Да видим дали председателят на КЗСП Антон Койчев от ГЕРБ/СДС и този път ще скрие Фандъкова, както и дали тя ще намери малко смелост да признае, че предпочита собствения и на приближените си комфорт пред обществения интерес. И поне занапред да подпомогне личните лекари на територията на СО при получаването на ваксините.

 

Facebook, Методи Лалов




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8130 |30.04.2021 Илиян Василев за оставката на Чобанов: Спасява Фандъкова . 0| 2798 |29.04.2021 Фандъкова освободи заместника си Тодор Чобанов . 12| 3236 |14.04.2021 Рашидов: С удоволствие бих направил премиер Йорданка Фандъкова . 6| 3052 |14.04.2021 Президентът за Раковски: За успеха на народното дело е нужна не само смелост, но и образование

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads