Реклама / Ads
2| 4479 |13.03.2015 НОВИНИ

Миков: Трябва да се предприемат мерки, за да не се увеличава незаконният внос и дистрибуция на горива

.
Михаил Миков на срещата със сдружение „Българска петролна и газова асоциация” Източник: БСП
„Очевидно е, че незаконният внос и дистрибуция на горива се увеличава през последните месеци и трябва да бъдат предприети мерки”.
 
Това заяви председателят на БСП Михаил Миков след среща със сдружение „Българска петролна и газова асоциация”. Той е категоричен, че трябва да има еднакво третиране на всички. „Това означава еднакво изискване и към тези, които изпълняват високи изисквания за уреди, с които се измерват горивата - пристанища, входове, от които влизат горивата в страната”, обясни Миков. Той подчерта, че предлаганите изменения ще бъдат предмет на законодателни инициативи и на парламентарен контрол.

„Част от промените, които БСП ще предложи, ще бъдат свързани с еднакъв контрол върху митнически и данъчни складове, защото се оказва, че в момента режимът е различен. При едните има монтирани уреди, а при другите няма такива. Трябва да се въведат уреди на всички места”, категоричен е председателят на БСП. Миков уточни, че пристанищата, през които се внасят горива, би трябвало да осигурят съответните уреди за измерване на количества и да се засили контролът върху тези, на които в момента акостират танкери. „Беше ни предоставена информация за няколко пристанища, на които напоследък усилено се разтоварва гориво, без да има съответните уреди. Спомена се за Бургас, Русе, Варна. Конкретиката ни беше предоставена и тепърва ще се занимаваме с този въпрос”, подчерта той.

По неговите думи трябва да се помисли и как в агенция „Митници” да не се концентрират всички функции по писане на правилата, контрол върху тях и наказване. „Очевидно е, че функцията по писане на правилата трябва да остане за парламента и МС, респективно Министерство на финансите”, допълни той.

Председателят на БСП постави и темата за некачествените горива, които съсипват двигателите. „Това е въпрос, който трябва много сериозно да се постави, за да се има предвид при контрола и регулацията на пазара в България”, допълни той. Миков е на мнение, че нещата няма да се решат със санкции, а с еднакво прилагане на закона по отношение на всички. „Да има еднаква правна рамка веднъж и втори път чрез органите на изпълнителната власт, най-вече чрез агенция „Митници”, заключи Михаил Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5023 |13.03.2015 Ген. Атанасов: Трябва да пресечем ДПС в купуването на гласове . 45| 4697 |12.03.2015 Борисов: За да се избегне разграбването на КТБ, трябват законодателни промени . 6| 5120 |12.03.2015 П. Москов: Д-р Комитов е суров и малко сух, такъв ни трябва . 31| 9751 |11.03.2015 И. Илиев пред Фрог: За да няма убийства като на Вероника, трябват законодателни промени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads