Реклама / Ads
11| 3386 |27.05.2023 НОВИНИ

Милен Матеев от ПП-ДБ: Изказването на Габриел бе за симпатизантите на ГЕРБ, не сме обсъждали промени в службите

.
Депутатът Милен Матеев от ПП-ДБ Източник: БГНЕС
Този брифинг бе насочен към симпатизантите на ГЕРБ. чухме, че ще има замразяване, а не прекратяване на преговорите. Но не бяха посочени при какви условия те могат да бъдат възстановени. Това каза депутатът от ПП-ДБ Милен Матеев в предаването ”Офанзива” на НОВА.
 

На въпроса, че Росен Желязков допусна Габриел да е първия премиер, Матеев отговори, че това предложение би било обсъдено в Националния съвет на ПП.  "Не сме обсъждали опцията да се закупят същите машини за гласуване като в САЩ. Не мога да изразя конкретно мнение".

 

"Записът е автентичен.Хубаво е, че беше предоставен целият, а не отделни, манипулирани реплики,"каза той..

 

"От гледна точка на юрист не виждам нищо проблематично в изказванията. Темата за службите не беше обсъдена на Националния съвет. Тоова беше само една реплика, която беше подхвърлена. Беше казано само, че новите шефове на службите ще бъдат предложени от ПП. Но не са споменавани или обсъждани имена. Според нас, нужно е да има промяна в службите и работата им да стане по-ефективна." Това каза Матеев.

 

"Репликата за наш министър на МВР е ,че няма да има купуване на гласове и ще има  по-малко изборни  нарушения."

 

По въпроса за смяна на администрацията, Матеев отговори, че това са емоционални реплики. "Ние, откакто спечелихме първите избори, ни упрекваха, че не сме сменили ръководни длъжности в администрацията, независимо, че хора го искаха.

 

Разбира се, че всички тези смени трябва да стават законно. Никой не си е помислял, че ще има незаконни уволнения.  Време е хората, които съвестно си вършат работата да бъдат издигани, а не началниците да са партийно назначени фигури", изтъкна той.

 

"Странно ми е, че ДАНС са се свързали с Радостин Василев и са му предложили охрана. ДАНС да обяснят. Аз не мога да коментирам. Не съм размишлявал върху качествата на Василев, но след това, което се случи, съжалявам, че той беше част от Промяната..

 

След днешния брифинг не знам дали ще има кабинет, но принципно съм дал съгласието си да стана министър на правосъдието. Всички приехме трудно идеята Мария Габриел да бъде част от нашия кабинет. Не съм убеден, че Националният съвет на Промяната ще одобри идеята за още министри в кабинета", добави Матеев.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3755 |26.05.2023 Напусна ни многократната шампионка и национална състезателка по плуване Милена Николовa . 3| 2931 |25.05.2023 Г. Ганев, ПП-ДБ: Едва ли ще има преразглеждане на формулата, която беше постигната с Мария Габриел . 3| 2745 |22.05.2023 Славов от ПП-ДБ: Най-добрият шанс е правителство на малцинството с ”конституционни гласове” . 5| 3325 |22.05.2023 Божанов от ПП-ДБ: Ще има промени в проектокабинета ”Денков”, няма да подкрепим мандат на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads