Реклама / Ads
0| 3028 |31.07.2023 НОВИНИ

Министър Шалапатова и Кристина де Бройн от УНИЦЕФ загрижени за повишаване на детското благосъстояние

.
Министър Шалаптова представи пред УНИЦЕФ приоритетите на МТСП за повишаване на детското благосъстояние Източник: МТСП
Министър Иванка Шалапатова представи приоритетите на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) за подобряване на детското благосъстояние и гарантиране на правата на децата на среща с представителя на УНИЦЕФ за България Кристина де Бройн.
 

„Разчитам на Вашето стратегическо партньорство за укрепване на всички държавни и местни структури за повишаване на благополучието на всяко дете и за осигуряване на подкрепа за неговите родители“, каза министър Шалапатова.

 

Кристина де Бройн даде висока оценка на планираните в Управленската програма на правителството реформи и мерки, свързани с правата и благосъстоянието на децата, и изрази готовността на УНИЦЕФ да подкрепи тяхното изпълнение.

 

По време на разговора бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между МТСП и Детския фонд на ООН в областта на политиките за ранно детско развитие и осигуряване на интегрирана подкрепа за детето и семейството.

 

Министър Шалапатова подчерта необходимостта от изготвянето на анализ за въздействието на социалните трансфери върху качеството на живот на хората от уязвимите групи.

 

„УНИЦЕФ оценява високо партньорството с МТСП и постигнатите резултати в рамките на пилотния проект за прилагане на Европейската гаранция за детето.

 

Детската бедност, укрепването на социалните услуги за деца и семейства, ранното детско развитие и интегрираното предоставяне на подкрепа на децата и семействата са сред ключовите приоритети на новата програма на УНИЦЕФ за България за периода 2023 – 2027 г.“, каза Кристина де Бройн.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 2906 |31.07.2023 Министър Тагарев: Ключово значение за стабилността има подкрепата към Украйна . 5| 3150 |31.07.2023 Почина бившият социален министър Иван Нейков . 5| 2945 |29.07.2023 Министър Славов: Насилието, основано на пола, не трябва да среща институционалната неангажираност и политическа злоупотреба . 4| 2861 |28.07.2023 Зам.-министър Тихомир Стойчев: Очевидно е, че продължава езикът на омразата в РСМ към българите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads